Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Νέα Μηχανιώνα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης της νάρκης

Νέα Μηχανιώνα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης της νάρκης

Με επιτυχία στέφθηκε στην Νέα Μηχανιώνα η επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πρωτομαγιάς.

Στην ελεγχόμενη έκρηξη της νάρκης στη Νέα Μηχανιώνα πήραν μέρος βατραχάνθρωποι της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών. Τοποθέτησαν εκρηκτικά στην νάρκη, στο βυθό της θάλασσας, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη στεριά.

Αφού απομακρύνθηκαν όλοι, οι ειδικές δυνάμεις πυροδότησαν τον μηχανισμό με αποτέλεσμα να σημειωθεί μία πολύ ισχυρή έκρηξη με τον πίδακα του νερού και τον καπνό να φτάνουν σε ύψος δεκάδων μέτρων.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Ανακοίνωση για την εξουδετέρωση της νάρκης στη Νέα Μηχανιώνα εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 01 Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε εξουδετέρωση νάρκης Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από Ομάδα Εξουδετερώσεως Ναρκών (ΟΕΝ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένα της Νέας Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση εκτελέστηκε σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το Δήμο Νέας Μηχανιώνας και την Ελληνική Αστυνομία. Πλοίαρχος Δημήτριος Λαμπίρης ΠΝ Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

πηγή: GRTimes.gr

 

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις