Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει για το τι πιστεύει για το θάνατο των δύο γυναικών είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν ατύχημα».
Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπήκε το αρσενικό στον οργανισμό των δύο γυναικών μέσω του φαγητού και πιθανολόγησε ότι δόθηκε με κάποιο υγρό. Επίσης αναφέρθηκε στα συμπεράσματα συναδέλφου του η οποία είχε εντοπίσει ποσότητα καδμίου στο αίμα των δύο γυναικών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ακολουθήθηκε το σωστό πρωτόκολλο για την έκδοση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.
[read4more]
Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ρωτήθηκε επίμονα από τους συνήγορους υπεράσπισης του κατηγορούμενου για ένα δείγμα αίματος που δε φέρει ημερομηνία αμφισβητώντας ουσιαστικά ότι πρόκειται για δείγμα που προέρχεται από το θύμα. Επίσης δέχτηκε επίμονες ερωτήσεις για τον τρόπο συντήρησης των δειγμάτων. Ακόμη επισημάνθηκε στο δικαστήριο ότι «υπάρχει λυσσώδη έχθρα» μεταξύ του μάρτυρα και της συναδέλφου του η οποία είχε κάνει λόγο για δηλητηρίαση από κάδμιο. «Δεν υπάρχει αντιδικία μεταξύ μας. Η σχέση μας καθορίζεται σε επιστημονικά θέματα. Έχουμε προβλήματα πάντως» απάντησε ο μάρτυρας.
Οι δύο γυναίκες έχασαν τις ζωές τους τον Αύγουστο του 2013 με διαφορά λίγων ημερών. Ο θάνατος της 35χρονης είχε κινητοποιήσει τους γονείς της, ειδικά όταν από τις ιστολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό. Στη συνέχεια έγινε εκταφή στη σορό της ηλικιωμένης και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό.
Αρνείται τις κατηγορίες
Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της ανακριτικής του απολογίας αρνείται οποιαδήποτε σχέση με δολοφονία. Υποστηρίζει πως και ο ίδιος έχει δηλητηριαστεί από αρσενικό και αποδίδει την ύπαρξή του στις παλιές σωληνώσεις του σπιτιού τους στα Γεωπονικά της Χαλκιδικής. Μετά την απολογία του είχε προκύψει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ως προς το αν πρέπει να του επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής κράτησης και χρειάστηκε η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποφάσισε την προφυλάκισή του.
Πηγή: dailythess