Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ο ναυαγός στο Αιγαίο, η ιστορία του και οι εικόνες της διάσωσης που ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο ναυαγός στο Αιγαίο, η ιστορία του και οι εικόνες της διάσωσης που ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο ναυαγός διασώθηκε στο Αιγαίο, με τις εικόνες που κόβουν την ανάσα, να κάνουν το γύρο του κόσμου. Εντοπίστηκε σε λέμβο, μέσα στη θάλασσα, ανάμεσα στην Τήνο και τη Μύκονο.

Ο ναυαγός προσπαθεί να συνέλθει από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο Αιγαίο πέλαγος, όταν το σκάφος που επέβαινε βυθίστηκε και ο ίδιος έπεσε με μια κόκκινη σωστική λέμβο στη θάλασσα. Εντοπίστηκε από τον καπετάνιο του πλοίου Super Express που εκείνη την ώρα βρισκόταν μεταξύ Τήνου και Μυκόνου. Το πλοίο σταμάτησε και ο άντρας διασώθηκε. Μεταφέρθηκε στη Ραφήνα, είναι καλά στην υγεία του και πλέον προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που έζησε και θα θυμάται μια ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ναυαγός ήταν σερβικής καταγωγής, κοντά στα 40. Όπως ανέφερε επέβαινε μόνος σε ταχύπλοο 10 μέτρων που βυθίστηκε. Πρόλαβε ωστόσο να εκπέμψει SOS προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, το οποίο και ειδοποίησε το πλοίο Super Express που έκανε το δρομολόγιο από Μύκονο σε Τήνο και Ραφήνα.

Ο ναυαγός πάνω στη σωστική λέμβο έκανε νοήματα προς τους επιβάτες του πλοίου, οι οποίοι κατέγραφαν τη σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα. Υπήρχαν κύματα, όπως φαίνεται σε μια σειρά από βίντεο που αναρτήθηκαν, με τον 40χρονο να προσπαθεί να παραμείνει πάνω στη λέμβο και ταυτόχρονα με την κίνηση των χεριών του, να δείξει την παρουσία του, πάνω σε αυτή.

Ο 40χρονος είναι καλά στην υγεία του και αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλοίαρχος του Super Express είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διάσωση επιζώντων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

Οι εικόνες ταξιδεύουν στα social media και μεταδίδονται από ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο καπετάνιος του πλοίου κάνοντας τους σωστούς χειρισμούς τον διέσωσε, με τον 40χρονο λίγο αργότερα, να είναι ασφαλής στο εσωτερικό του Super Express.

@_flash.gr

Βιντεο από επιβάτες του πλοίου Super Express γραμμή Μύκονος-Πειραιάς. Ανοιχτά της Μυκόνου οι επιβάτες αντίκρισαν ναυαγό σε σωστική λέμβο εν μέσω θαλασσοταραχής flashGR fyp #navagos tiktokgreece greektiktok foryou #Mykonos #Tinos

♬ πρωτότυπος ήχος – flash.gr – flash.gr

Το σκάφος του ναυαγού βυθίστηκε 2,8 ναυτικά μίλια νότια της Τήνου και τα αίτια αναμένεται να διαπιστωθούν τις επόμενες μέρες. Στην παρούσα φάση, σημασία έχει η επιχείρηση διάσωσης του ανθρώπου, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις