Τοπικά Νέα

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Κρήτη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες της Κρήτης, στη φωτιά που ξέσπασε στον Προφήτη Ηλία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε 20 λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα με δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο. Σύμφωνα με το cretapost, μετά από έξι ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να “πιάσουν” την φωτιά ενώ δύο οχήματα και έξι άνδρες πήγαν στο σημείο για να την κατασβήσουν πλήρως.

Η πυρκαγιά έχει κάνει στάχτη τέσσερα στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Προσοχή χρειάζεται να δείξουν και σήμερα οι κάτοικοι της Κρήτης καθώς τρεις από τους τέσσερις νομούς του νησιού βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς. Η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει το αρμόδιο υπουργείο οι τρεις νομοί που βρίσκονται στο… κίτρινο είναι του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των νομών της Κρήτης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πηγή: CretaPost

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα