Ο Λεμπιδάκης, που είχε κρατηθεί για έξι μήνες όμηρος, φέρεται να χαιρέτησε ζεστά και να μίλησε σε «φιλικό» κλίμα με τον απαγωγέα του σχετικά με τις συνθήκες ομηρίας του και μεταφοράς του σε διάφορα κρησφύγετα.
Επιπλέον, στη διάρκεια της συζήτησης αυτής που έλαβε και τη μορφή κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο τωρινός συνομιλητής του τού είχε προτείνει βοήθεια για ν’ αποδράσει. Όμως ο 54χρονος τότε όμηρος φαίνεται ότι αρνήθηκε την πρόταση, με τον φόβο ότι στη διάρκεια της φυγής του μπορεί να υπήρχε αιματηρή επίθεση από συνεργούς του.
Η πρώτη φάση της ομηρίας και οι ασύλληπτοι εμπλεκόμενοι
Την ίδια ώρα, ελάχιστα στοιχεία έχουν εισέλθει στη δικογραφία για την τεκμηρίωση της εμπλοκής κι άλλων 3-4 ατόμων που φαίνεται ότι συμμετείχαν στην αρπαγή και την πρώτη φάση της ομηρίας του Λεμπιδάκη τον Μάρτιο του 2017. Το έλλειμμα αυτό παρουσιάζεται λόγω της μεθοδικής προσπάθειας, τον Αύγουστο του 2017, των ασύλληπτων ποινικών να απεμπλακούν και να εξαϋλώσουν τα ίχνη τους, αλλά και του μη εντοπισμού κάποιων από τα κρησφύγετα στα οποία είχε κρατηθεί αρχικά ο επιχειρηματίας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ