Πέμπτη, 15 Αυγ.
36oC Αθήνα

Παναγία Σουμελά: Πλήθος πιστών στην Καστανιά Ημαθίας για τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

Παναγία Σουμελά: Πλήθος πιστών στην Καστανιά Ημαθίας για τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

Η Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας γιορτάζει και εκατοντάδες πιστοί, κάθε ηλικίας, έσπευσαν για να προσευχηθούν.

Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στη Καστανιά Ημαθίας.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη η βουλευτής Πέλλας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ο βουλευτής Βασίλης Κοτίδης και παρέστησαν:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαιτζίδης, οι δήμαρχοι Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, Νάουσας Νικόλαος Κουτσογιάννης, Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρέσβης της Αγγλίας Μάθιου Λατζ, οι πρόξενοι της Γεωργίας και της Κύπρου Κ. Πολυκάρπου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κά.

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης ανακοίνωσε ότι τα βραβεία και οι υποτροφίες φέτος δίνονται στους μαθητές της Β’ Λυκείου Μακροχωρίου, Ελένη Βογιατζίδου και Βασίλη Μαυροματίδη, στη μνήμη των 21 μαθητών από το Μακροχώρι που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στα Τέμπη το 2003, επιστρέφοντας από εκδρομή.

Τα βραβεία επέδωσε στους δύο μαθητές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Παράλληλα υπεγράφη το πρωτόκολλο παραλαβής του τόμου με το αρχείο της εφημερίδας του Πόντου «Εποχή», την οποία εξέδιδε ο δημοσιογράφος Νίκος Καπετανίδης, ο οποίος απαγχονίστηκε από το τουρκικό καθεστώς το 1921 επειδή έγραφε για τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού και ανακηρύχθηκε εθνομάρτυρας.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες πολλοί πιστοί, κυρίως Πόντιοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ταξίδεψαν στις πλαγιές του Βερμίου για να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις