Site icon NewsIT

“Παραμένουμε στα μπλόκα”! Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιστροπής των Μπλόκων μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

25.02.2016 | 20:10
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνεχίζουν τον αγώνα και παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε η Πανελλαδική Επιστροπή των Μπλόκων, μετά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία των 69 μπλόκων με τον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής που μας έβγαλε στα μπλόκα και στους δρόμους παραμένει ο ίδιος. “Η παραγωγή είναι ίσως η μοναδική δυνατότητα να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο” ισχυρίσθηκε η κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι σε αυτή την παραγωγή να υπάρχουμε μέχρι τότε κι εμείς. Γιατί απέναντί μας έχουμε τον ανελέητο ανταγωνισμό για την εξασφάλιση κέρδους που βιώνουμε, από τους προμηθευτές μέσων και εφοδίων, τους εμπόρους, τις εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, τους εξαγωγείς, μεταποιητές, διακινητές των προϊόντων μας και τα αιτήματά μας είναι ανάσες επιβίωσης.

Ο οργανωμένος αγώνας μας αφήνει παρακαταθήκη για τα αιτήματα μας αλλά και για το ίδιο το κίνημα γιατί δεν είναι αγώνας μια και έξω. Είναι αγώνας που θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα. Γι αυτό είναι ανάγκη η δημιουργία νέων Αγροτικών Συλλογών, Ομοσπονδιών που η πείρα μας ήδη έδειξε ότι είναι το μοναδικό εργαλείο για οργανωμένη και αποτελεσματική αγωνιστική διεκδίκηση.

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την συνέχιση του αγώνα ανάλογα με το τι θα προβλέπουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο που οι κυβερνητικές υποσχέσεις μπορεί να είναι υπό την αίρεση των δανειστών. Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να συζητήσουν συλλογικά την πορεία του αγώνα και τα αποτελέσματα της συνάντησης και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα, παραμένουμε στα μπλόκα”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version