Site icon NewsIT

Παρέμβαση Παπούλια: ”Θα ξεπεράσουμε την κρίση”

27.10.2013 | 14:57
Παρέμβαση Παπούλια: ”Θα ξεπεράσουμε την κρίση”

Ο Κάρολος Παπούλιας στα εγκαίνια έκθεσης για το έπος του 1940 στη Θεσσαλονίκη δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.

Κειμήλια και ιστορικά τεκμήρια από το έπος του ΄40 περιλαμβάνει η έκθεση με τίτλο “Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε”, την οποία εγκαινίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Μαζί με τον κ. Καράογλου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην Εκθεση από τον επιμελητή της, τον διευθυντή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Βασίλη Νικόλτσιο, και στο τέλος συνεχάρη τους διοργανωτές.

Μετά τη ξενάγηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Πέρα από τη συγκίνηση είναι μια θύμηση σε ένα ιστορικό γεγονός που ξεπερνά τον άνθρωπο. Όταν μιλάμε για ηρωισμό, αυτό το μουσείο αναδεικνύει εκείνες τις στιγμές και τα μηνύματά του είναι εξαιρετικά σύγχρονα. Αυτό είναι που με κάνει να είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, γιατί έτσι τοποθετώ στο μυαλό μου τη μάχη που δίνει ο Ελληνικός λαός με τις δύσκολες μάχες που έδωσε στο παρελθόν και ήταν νικηφόρες».

Στην έκθεση παρουσιάζεται όλη η ιστορία του έπους του 1940-41 μέσα από κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μοναδικά κειμήλια, τα οποία συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα προκειμένου να μεταφέρουν στους επισκέπτες το «άρωμα» και το πνεύμα των ηρωικών μαχητών της Αλβανίας, των οχυρών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και της ηρωικής αντίστασης κατά τη διάρκεια της μάχης της Κρήτης.

Μεταξύ των εκθεμάτων είναι η στολή του αρχιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου, προσωπικά αντικείμενα της τραγουδίστριας της νίκης Σοφίας Βέμπο, πίνακες του Αλέξανδρου Αλεξανδράκη, του Κενάν Μεσαρέ, αλλά και λιθογραφίες εποχής.

Ακόμη το κοινό μπορεί να δει από κοντά προσωπικά κειμήλια και αντικείμενα επώνυμων και ανώνυμων πρωταγωνιστών του 1940-41, τα οποία μας μεταφέρουν νοερά στην ηρωική εκείνη εποχή.

Διαβάστε επίσης:

”Δεν γίνεται και πατριώτης και ναζιστής” – Τοπικά Νέα
 
Απίστευτη δήλωση Τζιτζικώστα: ”Θα μπορούσα να μην καλέσω το ΠΑΣΟΚ ως εγκληματική οργάνωση λόγω
Θεσσαλονίκη: Με συνθήματα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας η μαθητική παρέλαση -…

Τσοχατζόπουλου” – Κυβέρνηση: Είσαι γκαφατζής

Spiegel:”Οργή και φόβος στην Ελλάδα” – Ποιοι φταίνε για την κρίση – Ελλάδα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version