Site icon NewsIT

Πάργα: Πρόστιμο 1.640 ευρώ σε επιχείρηση που έριχνε πυροτεχνήματα παρά την σχετική απαγόρευση

20.08.2024 | 10:18
Πάργα: Πρόστιμο 1.640 ευρώ σε επιχείρηση που έριχνε πυροτεχνήματα παρά την σχετική απαγόρευση

Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας είναι το μοναδικό καρναβάλι της Ελλάδας που διαδραματίζεται στη θάλασσα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Θαλασσινό καρναβάλι διαρκούν δύο ημέρες. Την πρώτη μέρα, το Σάββατο, λαμβάνει χώρα η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών. Εντυπωσιακά άρματα, ομάδες καρναβαλιστών, κομφετί, μουσική, χορός δημιουργούν ένα πολύχρωμο πάρτι. Η παρέλαση ξεκινά από το Κόκκινο σπίτι, ένα ξεχωριστό οίκημα του 1886 και τερματίζει στην παραλία της Χαλκίδας. Ο θεσμός του Θαλασσινού καρναβαλιού ξεκίνησε το 2016 με διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Από τότε το Θαλασσινό καρναβάλι έχει αγαπηθεί για τη μοναδικότητά του και τα εντυπωσιακά θαλασσινά δρώμενα, Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)

Η επιχείρηση στην Πάργα καλείται να πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο, για τα πυροτεχνήματα που έπεσαν, κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων.

Τα πυροτεχνήματα έκαναν θέμα συζήτησης στην Πάργα, την συγκεκριμένη επιχείρηση, που το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου δεν είχε άδειο τραπέζι. Υπήρχε όμως σχετική απαγόρευση, καθώς ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς, ήταν αυξημένος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές και να επιβληθεί πρόστιμο.

Πιο αναλυτικά, ο επιχειρηματίας στην Πάργα αγνόησε την απαγόρευση των Αρχών εν μέσω καύσωνα και ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς ήταν 3.

Η Πυροσβεστική του επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.640 ευρώ, που πλέον ο επιχειρηματίας καλείται να πληρώσει.

Η παράβαση σημειώθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου ενώ η Πάργα έσφυζε από τουριστική κίνηση.

Όλα αυτά στον απόηχο της μεγάλης φωτιάς στην Ύδρα, όταν από θαλαμηγό άρχισαν να εκτοξεύονται πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά σε πανέμορφο πευκοδάσος του νησιού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version