Νέα στοιχεία για τον θάνατο του αιωροπτεριστή στη Βοιωτία. Ο Παρνασσός που λάτρευε έκρυβε τη μεγαλύτερη παγίδα. Ο άτυχος άντρας ρίσκαρε για ακόμα μία φορά, με την κατάληξη να είναι τραγική…
Ο 57χρονος ήταν ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες base Jumpers με πολλά άλματα στο κενό, όπως το μοιραίο που επιχείρησε το πρωί του Σαββάτου στην εντυπωσιακή ορθοπλαγιά του Παρνασσού στη θέση «Κούβελος» κοντά στην Αράχωβα.
Έκαναν βουτιά στο κενό στις 10:30το πρωί μαζί με τον 43χρονο φίλο του, ο οποίος ειναι επίσης φανατικός και έμπειρος base Jumper. Δυστυχώς ο 57χρονος αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Ίσως κάποιος λάθος χειρισμός. Ίσως κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ίσως κάποιο ρεύμα αέρα να τον παρέσυρε προς την βραχώδη και επικίνδυνη χαράδρα, όπου το απόγευμα του Σαββάτου, εντοπίστηκε νεκρός.
Αναμφισβήτητα το B.A.S.E Jumping είναι ένα από τα πιο ακραία extreme sports. H έννοια του B.A.S.E (Building. Antenna. Span. Earth.) Jumping σημαίνει ότι εκτελείς μια ελεύθερη πτώση από σταθερό σημείο – κτήριο, κεραία, γέφυρα ή την άκρη κάποιου γκρεμού. Έτσι, έχεις πολύ μικρότερο ύψος και κατ’ επέκταση πολύ λιγότερο χρόνο πτώσης και πτήσης σε σχέση με το sky diving. Όλα είναι πολύ κοντά σου, ο χρόνος πολύ περιορισμένος και η επικινδυνότητα πολύ αυξημένη. Γι’ αυτό, το σύστημα που φοράει ο άλτης δεν διαθέτει εφεδρικό αλεξίπτωτο, λόγω έλλειψης χρόνου πτήσης.
Η πτήση τελειώνει με ένα άνοιγμα αλεξίπτωτου και για τους λάτρεις αυτού του extreme σπορ αποτελεί την απόλυτη αίσθηση αδρεναλίνης. Ο 57χρονος εντοπίστηκε στο βάθος της χαράδρας από το ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες το απόγευμα του Σαββάτου και ανασύρθηκε από τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, που έφτασαν στο σημείο με επικεφαλής τον Διοικητή Αντιπύραρχο Χρήστο Πλουμάκη και ανέσυραν από τη χαράδρα τον 57χρονο.
Η έρευνα που θα ακολουθήσει ίσως δείξει και ποια ήταν η αιτία που ο 57χρονος ριψοκίνδυνος άλτης τελικά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε και έπεσε στη χαράδρα.