Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Πάρος: Μπλέχτηκε η άγκυρα του “Hellenic Highspeed”! Προσπαθούσαν επί 90 λεπτά να βρουν τη λύση [pics, video]

Πάρος: Μπλέχτηκε η άγκυρα του “Hellenic Highspeed”! Προσπαθούσαν επί 90 λεπτά να βρουν τη λύση [pics, video]

Οι επιβάτες του “Hellenic Highspeed” προσπαθούσαν να μάθουν τι είχε συμβεί. Οι προσπάθειες για την απεμπλοκή της άγκυρας διήρκεσαν πολύ ώρα με το πλοίο να παραμένει στην Πάρο χωρίς να είναι δυνατόν να αναχωρήσει…

Με μια αναπάντεχη ταλαιπωρία ήρθαν αντιμέτωποι οι επιβάτες του πλοίου “Hellenic Highspeed” που εκτελεί από τις 31 Ιανουαρίου δρομολόγια στις Κυκλάδες, αντικαθιστώντας μέχρι τις 6/2 το πλοίο «Άρτεμις».

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Πάρου γύρω στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης (04-02-2020) η άγκυρά του μπλέχτηκε και κατόπιν σήμανε συναγερμός στον χώρο του λιμανιού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι προσπάθειες για την απεμπλοκή της άγκυρας διήρκεσαν πολύ ώρα με το πλοίο να παραμένει στην Πάρο χωρίς να είναι δυνατόν να αναχωρήσει. Όση ώρα γίνονταν προσπάθειες, το Hellenic HighSpeed, παρέμενε αρόδου κάνοντας στροφές και ελιγμούς προκειμένου να διευκολυνθεί η απεμπλοκή. Οι επιβάτες παρακολουθούσαν τις προσπάθειες και προσπαθούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί…

Τελικά, τέλος καλό όλα καλά, η άγκυρα ξεμπλέχτηκε και το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του νησιού μιάμιση ώρα αργότερα, γύρω στις 18:30 δηλαδή για τον επόμενο προορισμό του.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του μετά την επιθεώρηση από αρμόδιο Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης καθώς και προσκόμιση βεβαίωσης του νηογνώμονα που του παρακολουθεί και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του, σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την τοποθέτηση νέας άγκυρας, εκ νέου επιθεώρησής του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή: parianostypos.gr, cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πήλιο: Έσπασαν τα ισόβια για το έγκλημα πάθους! Έπιασε το ζευγάρι μέσα σε αποθήκη στη Μακρυράχη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις