Η επιστημονική κοινότητα περιμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων με την ελπίδα να καταλήξουν στα αίτια που οδήγησαν τα τρία αδέρφια στην Πάτρα, στον θάνατο…
Όμως αυτές οι εξετάσεις δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσουν απαντήσεις στους γρίφους της υπόθεσης, που εκτυλίσσεται στην Πάτρα. Άλλες με παρόμοια χαρακτηριστικά, έχουν μείνει στο παρελθόν ανεξιχνίαστες και αυτό βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό ορισμένων. Ένα ποσοστό μάλιστα που χαρακτηρίζεται μεγάλο. Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές αξιολογούν με προσοχή όλα τα στοιχεία και περιμένουν να καταλήξουν μέσα στο επόμενο 20ήμερο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έναν απολογισμό της πολύκροτης υπόθεσης με τα τρία νεκρά αδέρφια στην Πάτρα, έκανε ο Καθηγητής Παθολογίας και Καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος, που είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Όπως τόνισε, στον απόηχο και της δήλωσης της οικογένειας, που ζήτησε σεβασμό στις δημόσιες αναφορές για το θέμα, «αυτήν την στιγμή, μπορούμε να ξέρουμε μόνο τι δεν έχει συμβεί και όχι τι έχει συμβεί».
Παραπέμποντας σε όσα είπε ο κ. Παπαγιάννης, ο κ. Νταβλούρος σημείωσε πως «αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο απινιδωτής στην μικρή Τζωρτζίνα, δεν έχει καταγράψει μια επικίνδυνη, θανατηφόρα αρρυθμία από αυτές που επιφέρουν τον θάνατο».
«Στον αιφνίδιο θάνατο παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ελληνική μελέτη, ευθύνεται κυρίως η καρδιά, όμως υπάρχουν και άλλα αίτια. Σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις εξετάσεις και την ενδελεχή έρευνα, μπορεί και να μην βρούμε ποτέ τίποτα. Μεγάλο ποσοστό τέτοιων περιστατικών παραμένει ανεξιχνίαστο», επεσήμανε με νόημα στον ΑΝΤ1 ο κ. Νταβλούρος.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, υπογράμμισε πως «ένας προγεννητικός έλεγχος το πιθανότερο είναι να μην μας βοηθούσε να βρούμε κάτι, εκτός εάν κάποιος στην οικογένεια είχε κάποιο γνωστό πρόβλημα». Προσέθεσε ότι «δεν είναι κληρονομικές όλες οι γονιδιακές παθήσεις. Το ότι δεν έδειξε κάτι ο γονιδιακός έλεγχος δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα», ενώ επανέλαβε εμφατικά πως «ποσοστό έως 30% των θανάτων παιδιών και νέων, παραμένει ανεξιχνίαστο σε όλον τον κόσμο».