Site icon NewsIT

Πάτρα: «Ελπίζω οι δικαστές να καταλάβουν» λένε οι μητέρες των δύο νεαρών που σκοτώθηκαν μετά από χτύπημα αυτοκινήτου

06.07.2024 | 21:51
Πάτρα: «Ελπίζω οι δικαστές να καταλάβουν» λένε οι μητέρες των δύο νεαρών που σκοτώθηκαν μετά από χτύπημα αυτοκινήτου

Το τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα, στοίχισε δύο ανθρώπινες ζωές. Τα δύο νέα παιδιά σκοτώθηκαν ακαριαία, με τις εικόνες στον τόπο της τραγωδίας να είναι σκληρές.

Το σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου, με μηχανή στην Πάτρα να συγκρούεται με αυτοκίνητο. Τα δύο νεαρά άτομα που επέβαιναν στο δίκυκλο σκοτώθηκαν ακαριαία, με τους διασώστες που έφτασαν στο σημείο, να μην έχουν περιθώρια να τους επαναφέρουν. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την παράσυρση των παιδιών, από αυτοκίνητο που έστριψε παράνομα και βρέθηκε στο ρεύμα των δύο θυμάτων, που περνούσαν κανονικά με πράσινο.

H Σόνια Διονυσοπούλου, μητέρα του 20χρονου Γιάννη Στεργίου, του παιδιού που οδηγούσε τη μηχανή και έχασε την ζωή του στην οδό Αρέθα μαζί με τον κολλητό του φίλο Γιώργο Παπαδόπουλο, ξεσπά, μιλώντας στην εφημερίδα «Γνώμη». «Η ζωή μου έληξε για πάντα. Αν είναι να πάω, να πάω από το μαράζι που έχασα το παιδί μου. Όχι από το μαράζι να περιμένω, πότε θα τελειώσει η διαδικασία για να βρει δικαίωση το παιδί μου στην δίκη που θα γίνει, όταν γίνει».

Όπως τονίζει σε αυτόν τον αγώνα είναι μαζί με τη μάνα του Γιώργου Παπαδόπουλου: «Η μοίρα μας ένωσε. Ζητάμε το αυτονόητο. Να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Η δικογραφία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Οι τοξικολογικές -μας είπαν- θα βγουν την επόμενη εβδομάδα. Δεν αντέχουμε.

Ο 30χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο και παραβίασε ερυθρό σηματοδότη σκοτώνοντας τα παιδιά μας είναι ελεύθερος. Κάνει την ζωή του. Δουλεύει, διασκεδάζει. Έφθασε σε σημείο με το αυτοκίνητο να τραυματίσει και άλλο παιδί, έναν ντελιβερά στη Ζάκυνθο. Μετά από τόσα δεν έχει υποστεί το παραμικρό. Γνωρίζω τι προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία. Όμως είναι άδικο. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Δεν λέω κάτι άλλο. Παρακαλώ τους δικαστές να τρέξουν την υπόθεση. Να ξεκινήσει η προκαταρκτική, να δώσουμε καταθέσεις, να οριστεί η δικάσιμος και να δικαιωθεί η ψυχή των παιδιών μας».

«Αν τα Δικαστήρια αργήσουν τι θα γίνει; Έχει συμβεί ένας πόνος στον δρόμο, δύο ψυχές έφυγαν! Είμαι στο νεκροταφείο, στον τάφο του παιδιού μου και σας μιλάω. Κάθε μέρα είμαι εδώ και του κάνω παρέα. Ελπίζω οι δικαστές να καταλάβουν τι περνάνε εδώ και μήνες δύο μανάδες που στερήθηκαν τα βλαστάρια τους».

Στο βίντεο ντοκουμέντο του IonianTv φαίνεται πως οι δύο νεαροί, ο 20χρονος Γιάννης και ο 18χρονος Γιώργος, οι οποίοι επέβαιναν στη μηχανή, πέρασαν με πράσινο. Η σύγκρουση με το αυτοκίνητο ήταν τόσο σφοδρή, που οι δύο νεαροί εκσφενδονίστηκαν με δύναμη στο οδόστρωμα και βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα

Να θυμίσουμε ότι ο Πατρινός σεφ θα δικαστεί με τον παλαιό νόμο και όχι με τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα (Φλωρίδη). Αντιμετωπίζει ποινές μέχρι 5 χρόνια για κάθε θάνατο που προκάλεσε. Αυτό σημαίνει ότι κατά συγχώνευση αν του επιβληθεί η ανώτερη ποινή μπορεί να καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση και δεν αποκλείεται να διαταχθεί και η κράτησή του για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version