Τοπικά Νέα

Πάτρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη που νοσηλεύεται με σύφιλη

H μαθήτρια της Α’ Λυκείου νοσηλεύεται σε απομόνωση με σύφιλη στο νοσοκομείο του Ρίου. Τι λέει η διευθύντρια δερματολογικής της κλινικής στην Πάτρα

Τον δικό της αγώνα δίνει η ανήλικη μαθήτρια που διαγνώστηκε με σύφιλη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Πάτρα. Η νόσος όπως τονίζουν γιατροί δεν είναι ξεχασμένη, όπως πιστεύουν πολλοί. Ωστόσο είναι ιάσιμη και έτσι φροντίζουν να ηρεμήσουν τους γονείς της μικρής που αγωνιούν. Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή θα ξεπεράσει το πρόβλημα και θα επιστρέψει στο σπίτι και στους ρυθμούς της ζωής της.

Στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα συνεχίζει να νοσηλεύεται η 16χρονη που μεταφέρθηκε εκεί από δομή, όταν αιματολογικές εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι πάσχει από σύφιλη. Όπως αναφέρει η διευθύντρια της δερματολογικής κλινικής, Σοφία Γεωργίου, «μπήκε σε μονόκλινο δωμάτιο ενώ αυτή τη στιγμή, αφού δεν εμφανίζει βλάβες λόγω της νόσου, δεν μπορεί να την μετάδοση παρά μόνο με μετάγγιση αίματος».

Παράλληλα, όπως αναφέρει, η σύφιλη δεν είναι μία ξεχασμένη νόσος ενώ στο νοσοκομείο του Ρίου τα περιστατικά είναι συχνά. Όπως εξηγεί, «τα περιστατικά σύφιλης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Υπάρχουν περιπτώσεις και σε νέα παιδάκια ακόμα. Το συγκεκριμένο παιδί, η 16χρονη, δεν έχει βλάβες ενώ την ασθένεια έδειξαν οι εξετάσεις αίματος. Δεν γνωρίζουμε αν είχε βλάβες στο παρελθόν όμως αυτή τη στιγμή, μετά τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει. Θα πάρει την κατάλληλη αγωγή και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η σύφιλη δεν είναι μία ξεχασμένη ασθένεια και είναι ιάσιμη. Τα τελευταία 20 χρόνια στη δερματολογική κλινική του Ρίου έχουμε περίπου 2 περιστατικά την εβδομάδα και σε άτομα που έχουν ετεροφυλικές σχέσεις και ομοφυλοφιλικές. Η νόσος μεταδίδεται και από τη μητέρα στο έμβρυο. Κατά κύριο λόγο μεταδίδεται από τη σεξουαλική επαφή ενώ σχεδόν απίθανη είναι η μετάδοση μέσω αντικειμένων.

Η ασθένεια «χτυπάει» κατά βάση νεαρούς ενήλικες αλλά έχει τύχει και σε ηλικιωμένους. Η ασθένεια εκδηλώνεται διαφορετικά στο κάθε στάδιό της ενώ οι περισσότεροι δεν φτάνουν στο τρίτο στάδιο καθώς αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα πολύ νωρίς. Παλιότερα οι ασθενείς με σύφιλη ακρωτηριάζονταν ενώ τώρα με την πενικιλίνη η νόσος σταματά στη πρώτο στάδιο.

Οι ασθενείς θεραπεύονται με ενέσιμη θεραπεία όμως χρειάζεται να παρακολουθούνται με εξετάσεις αίματος για να ξέρουμε ότι δεν υπήρξε αποτυχία της θεραπείας ή νέα μόλυνση» τονίζει στο thebest.gr

Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα