Site icon NewsIT

Πάτρα: Πλήρωσε 45.000 ευρώ και πήρε 100 κάλπικες λίρες

29.08.2024 | 10:08
Πάτρα: Πλήρωσε 45.000 ευρώ και πήρε 100 κάλπικες λίρες

Αδιανόητη απάτη στην Πάτρα, με τις λίρες που πλήρωσε για να αποκτήσει, να αποδεικνύονται κάλπικες. Αστυνομικοί στην Πάτρα έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη.

Η απάτη με τις κάλπικες λίρες στην Πάτρα ολοκληρώθηκε και πλέον το θύμα ευελπιστεί να πάρει πίσω τα χρήματα που έχασε. Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί από αστυνομικούς, αλλά για την ώρα διαφεύγει. Η καταγγελία έγινε από τον άντρα που πλήρωσε 45.000 ευρώ, επειδή πίστεψε ότι επρόκειτο για ευκαιρία. Δεν έκανε τον απαιτούμενο έλεγχο και πείστηκε από τα λόγια που του είχε πει στενός φίλος του.

Το σκηνικό της απίστευτης απάτης εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Αυγούστου του 2024, κοντά στα Δικαστήρια στην Πάτρα. Ο Πατρινός αγοραστής αναζητούσε πωλητή στη μαύρη αγορά και ένας φίλος του συνέστησε έναν 40χρονο από τη Δυτική Αχαΐα, τον οποίο δεν γνώριζε. Το θύμα, εμπιστεύτηκε τον φίλο του και έκανε την αγοραπωλησία με κλειστά μάτια.

Εδωσε στον απατεώνα μια σακούλα με 45.000 ευρώ και πήρε μια άλλη σακούλα με τις υποτιθέμενες λίρες. Όταν αργότερα έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι η σακούλα περιείχε φλουριά βασιλόπιτας, κάποια κέρματα και στον πάτο της τσιγκάκια!

Όπως ήταν φυσικό ο 50χρονος Πατρινός ειδοποίησε την Ασφάλεια, που έκανε τις ενδεδειγμένες ενέργειες και ταυτοποίησε τον δράστη. Ο 40χρονος από τη Δυτική Αχαΐα αναζητήθηκε στο σπίτι του και σε στέκια που συχνάζει, αλλά παραμένει ασύλληπτος. Προφανώς κρύφτηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο.

Από ταυτοποίηση των στοιχείων του προέκυψε ότι και στο παρελθόν χρησιμοποιούσε ανάλογες μεθόδους για να αποσπά χρήματα από αφελή άτομα. Σήμερα κι ενώ έχει παρέλθει το αυτόφωρο αναμένεται η Ασφάλεια να υποβάλει τη σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα.

«Εχουμε εξιχνιάσει απάτες και απάτες, η συγκεκριμένη όμως δεν έχει προηγούμενο» είπε ανώτερος αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ στο pelop.gr, προσθέτοντας: «ήταν τόσο θρασύς ο δράστης, ώστε έκανε τη συναλλαγή σε πολυσύχναστο δρόμο, στο κέντρο της Πάτρας. Είχε υπολογίσει ότι μπροστά σε κόσμο το θύμα του δεν θα ήλεγχε το περιεχόμενο της σακούλας με τις κάλπικες λίρες, όπως και συνέβη.

Απορούμε μερικές φορές με την τόση αφέλεια συνανθρώπων μας. Δεν θα κουραζόμαστε να συστήνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις περισσότερη επιφυλακτικότητα και καχυποψία, γιατί οι απάτες έχει πολλαπλασιασθεί σε άκρως ανησυχητικό βαθμό…».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version