Τα καλαμαράκια βρίσκονταν στα περισσότερα τραπέζια των ουζερί στην Πάτρα που γέμισαν ασφυκτικά. Οι τιμές και οι χρεώσεις προκάλεσαν από συζητήσεις μέχρι παράπονα…
Τα καλαμαράκια σε πολλά ουζερί στην Πάτρα κόστιζαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα τελευταία χρόνια. Η μερίδα έφτασε να πωλείται προς 14 ευρώ τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής. Παρανομία δεν υπάρχει αφού οι τιμές αναγράφονταν στους τιμοκαταλόγους. Οι ιδιοκτήτες που όπως φαίνεται περίμεναν πώς και πώς το τέλος του Επιταφίου, έβλεπαν τα καταστήματά τους γεμάτα ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.
Πλήρωσαν ακριβά την Μεγάλη Παρασκευή και το έθιμο για καλαμαράκια οι Πατρινοί. «Τσεκούρωναν» οι περισσότεροι καταστηματάρχες εστίασης με αποτέλεσμα σε κάποια καταστήματα να θέλει ένα άτομο πάνω από ένα μεροκάματο για να φάει. Είναι χαρακτηριστικό πως παρέα 10 ατόμων σε κατάστημα της Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα πληρωσε 400 ευρώ.
Τα καλαμαράκια έφθασαν στα 14 ευρω η μερίδα (ένα ευρώ για κάθε ροδέλα) ενώ το ριζότο θαλασσινών ή το πιάτο για μια μακαρονάδα με 5-6 μύδια πάνω από 17 ευρώ. Οι τηγανητές πατάτες κοντά στα 4 ευρω η μερίδα, ενώ το κουβέρ στα 2,50 για κάθε άτομο!
Τοματοσαλάτα στα 8 ευρώ ενώ αν όσοι ήθελαν σαλάτα με ρόκα πλήρωναν 10 ευρώ! Το χταπόδι έφτασε να πωλείται σε κατάστημα 19 ευρώ η μερίδα. Υπήρχαν ωστόσο και καταστήματα με πιο χαμηλές τιμές για τον καταναλωτή. Σε εστιατόριο στα Ψηλαλώνια που φημίζεται για την ποιότητά του, η μερίδα με καλαμαράκια δεν είχε πάνω από 10 ευρώ.
Σε άλλη ψαροταβέρνα στην Ηρώων Πολυτεχνείου το ριζότο είχε 12 όσο και η γαριδομακαρονάδα. Ακόμη και στα ορεκτικά κάποιοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού για παράδειγμα 100 γραμμάρια τζατζικι χρεωνόταν προς 6,50 ευρώ.
Πηγή: flamis.gr