Φοιτητής ο οποίος συνεργάζεται με φροντιστήριο της πόλης, το οποίο εκπονεί πανεπιστημιακές εργασίες, φαίνεται ότι είναι πίσω από τη μαζική αντιγραφή εργασίας από πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ένας και μοναδικός και επίσης φοιτητής ήταν, όπως όλα δείχνουν, ο συντάκτης της εργασίας που προμηθεύτηκαν έναντι αμοιβής και παρέδωσαν ως δική τους, οι 106 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το πρωτοφανές γεγονός τις μαζικής κατάθεσης εργασίας προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και πολιτικές τριβές μετά την απόφαση της ΔΑΠ να ζητήσει να μην τιμωρηθούν οι αντιγραφείς.
Τον έδωσαν οι «πελάτες» του
Η ταυτότητα του φοιτητή φαίνεται ότι αποκαλύφθηκε από τις «απολογίες» των συμφοιτητών του, οι οποίοι κλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες να κατονομάσουν εγγράφως από πού αγόρασαν την εν λόγω εργασία στο μάθημα Δυναμικά μαθηματικά υποδείγματα.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ειδήσεις οι φοιτητές παραδέχτηκαν πως αντέγραψαν και «φωτογράφισαν» τον συγκεκριμένο φοιτητή ο οποίος παράλληλα φαίνεται να έχει στενή συνεργασία με φροντιστήριο της Πάτρας που εκπονεί πανεπιστημιακές εργασίες.
Η φάμπρικα, η αντιγραφή και το… ντόμινο
Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι καθηγητές του τμήματος και αποτυπώνονται σε περίπου 450 σελίδες προκύπτει ότι ο συντάκτης πούλησε την εργασία έναντι 100 ευρώ αρχικά σε περίπου 20 άτομα, τα οποία βεβαίως δεν γνώριζαν ότι η ίδια εργασία είχε δοθεί σε μορφή pdf και σε άλλους φοιτητές.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποκομίσει σημαντικά κέρδη θεωρώντας ότι οι διορθωτές δεν θα αντιλαμβάνονταν την αντιγραφή.
Όμως οι 20 φοιτητές που είχαν αρχικά αγοράσει την εργασία την μοίρασαν με τη σειρά τους σε άλλους συμφοιτητές τους με αποτέλεσμα 106 άτομα στο τμήμα να παρουσιάσουν την… ίδια εργασία.
Κάποιοι πιο… προσεκτικοί αντέγραψαν μόνο τα δύο από τα τέσσερα σετ των ασκήσεων ωστόσο κι αυτοί κατηγορούνται όπως είναι λογικό για αντιγραφή.
Η ποινή για την εργασία… «πατρόν»
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η Σύγκλητος προκειμένου να αποφασίσει ποια θα είναι η τιμωρία του φοιτητή. Ο κανονισμός του Πανεπιστημίου προβλέπει ποινές από τον αποκλεισμό του από τρεις εξεταστικές περιόδους μέχρι και την οριστική διαγραφή του από τη Σχολή.
Με πληροφορίες από εφημερίδα Ειδήσεις