Site icon NewsIT

Πειθαρχικό για τον…οξύθυμο γιατρό που επιτέθηκε σε δύο γυναίκες συναδέλφους του στην Αμαλιάδα

05.09.2014 | 18:33
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την πειθαρχική διαδικασία κίνησε χθες Πέμπτη ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, κ. Λέανδρος Καλογεράκος, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο, με «πρωταγωνιστή» γιατρό, ο οποίος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στην Αμαλιάδα και την Ηλεία αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και με δεδομένο ότι ο κ. Καλογεράκος απουσίαζε προχθές σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, χθες το πρωί που επέστρεψε ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το θέμα.

Επίσης κίνησε άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και σε περίπτωση που προκύψει ότι όντως υπάρχει ευθύνη του γιατρού, τότε θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Ο κ. Καλογεράκος παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης τη σχετική αναφορά του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, κ. Σταύρου Νοταρά, σχετικά με το περιστατικό και ξεκίνησε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθεί και σε απολογία ο γιατρός.

Παράλληλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει ζητήσει και γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Εναντίον του γιατρού οι συνάδελφοί του

Την Πέμπτη το πρωί, μάλιστα, παραδόθηκε έγγραφο στον κ. Καλογεράκο, το οποίο συνυπογράφουν αρκετοί γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του γιατρού από τη θέση του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Οι γιατροί που συνυπογράφουν το σχετικό έγγραφο, εστιάζουν στην επιθετικότητα που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος γιατρός και καταγράφουν και περιστατικά με επιθέσεις του γιατρού σε συναδέλφους του, με το συγκεκριμένο έγγραφο να αναμένεται να συμπεριληφθεί στο φάκελο του γιατρού.

Πηγή: patrisnews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Κλειστή λόγω μη σύμβασης” η φοιτητική λέσχη της Λαμίας – Χωρίς φαγητό 2.000 φοιτητές

Πήρε 1.000 δίνει… 10.000 – Ελεύθερος με εγγύηση ο διευθυντής για το “φακελάκι”

Κόντρα… δημάρχων στη Θεσσαλονίκη για το αποτεφρωτήριο

Τραγωδία στην Πάργα με ένα νεκρό σε χωματουργικές εργασίες

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version