Site icon NewsIT

Πέθανε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος

11.10.2024 | 13:11
Πέθανε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος

Στο πένθος βυθίστηκε η Αχαϊα μετά την είδηση του θανάτου του Δημάρχου Αιγιάλειας, Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, «έφυγε» από τη ζωή μετά από πολυήμερη «μάχη» που έδωσε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Καλογερόπουλος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και διακομίσθηκε εσπευσμένα στο ΠΓΝΠ στο Ρίο περίπου στις 2.30. Οι γιατροί είχαν κρίνει την κατάσταση της υγείας του μη αναστρέψιμη.

Μπήκε αμέσως στην Εντατική, αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα… Απλώς του χορήγησαν «βαριά» φαρμακευτική αγωγή, κρατώντας τον σε βαθιά καταστολή, μήπως και υποχωρούσε κάπως το οίδημα που προκάλεσε την «έκρηξη».

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος του Κωνσταντίνου ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών). Διετέλεσε: Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδος Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Τοπικής Ένωσης Δήμων, Νομού Αχαΐας Μέλος της Επιτροπής θεσμών και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δήμαρχος Συμπολιτείας. Ο μοναδικός Καποδιστριακός Δήμαρχος στο Δήμο Συμπολιτείας (1998-2010).

Την τρίτη τετραετία εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, πετυχαίνοντας ποσοστό 72% σε επιβράβευση του έργου του Δήμαρχος Αιγιαλείας. Ο μοναδικός Δήμαρχος Αιγιαλείας που εξελέγη για δύο συνεχόμενες θητείες (2019 & 2023) Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ ΚΕΔΕ Ελλάδος Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Ε.Δ.Ε.Υ.Α.Α Ελλάδος Πρόεδρος Δημοτικών Επιτροπών και Διαγωνισμών του Δήμου Αιγιαλείας Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Γενικός Γραμματέας του Δικτύου Πόλεων “ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ” Μέλος της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/06 Μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος Μέλος του Δ.Σ “ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.” Μέλος της Επιτροπής “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ” Ήταν παντρεμένος με τη Σοφία Αντωνάτου και πατέρας δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Ζωής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αιγιαλείας για τον θάνατο του Δημήτρη Καλογερόπουλου, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Με οδύνη, θλίψη και συντριβή, αποχαιρετούμε τον Άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον δήμαρχό μας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Αποχαιρετούμε τον πρώτο δημότη της πόλης μας. Τον άνθρωπο που οραματίστηκε, που αγωνίστηκε, που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τον τόπο μας. Τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο ακριβώς πανηγύρισε την πρώτη φορά που εκλέχθηκε δήμαρχος στην Αιγιάλεια, για δεύτερη συνεχή θητεία».

Νίκος Ανδρουλάκης: Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει ότι αποχαιρετά έναν φίλο και συνοδοιπόρο όπου υπηρέτησε με αφοσίωση τους συντοπίτες του ως δήμαρχος Αιγιαλείας.

«Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας.

Αποχαιρετώ έναν έντιμο άνθρωπο, ένα συνεπή αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης, ένα φίλο και συνοδοιπόρο.

Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης τιμώντας με το ήθος και τον δυναμισμό του το ΠΑΣΟΚ. Άνοιξε πρωτοπόρους δρόμους στο αυτοδιοικητικό κίνημα και υπηρέτησε με αφοσίωση τους συντοπίτες του ως δήμαρχος Αιγιαλείας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version