Site icon NewsIT

Πλειστηριασμοί: “Ούτε εργατικές, ούτε πρώτες κατοικίες” τα ακίνητα που θα εκπλειστηριαστούν στη Θεσσαλονίκη

12.10.2016 | 16:55
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

"Οι οκτώ δεν ήταν οκτώ, οι εργατικές δεν ήταν εργατικές και οι κατοικίες δεν ήταν πρώτη κατοικία, και οι οκτώ δεν ήταν στον Εύοσμο, ήταν οι τέσσερεις", επεσήμανε, αναφερόμενος στον επίμαχο πλειστηριασμό ακινήτων της 19ης Οκτωβρίου, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε “γκάφα ολκής του κ. Μητσοτάκη” την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για επικείμενο πλειστηριασμό “εργατικών κατοικιών”, λέγοντας ότι “επικαλέστηκε με περισσή ελαφρότητα ένα δημοσίευμα”, που “τελικά τού έχει γυρίσει μπούμερανγκ”. 

“Από το οκτώ που θα βγουν στις 19.10, ήδη έχει δημοσιευτεί, μόνο τέσσερα είναι στον Εύοσμο, από αυτά τα τέσσερα, τα δύο είναι, το ένα υπόγειο και το άλλο οικόπεδο. Άρα το οικόπεδο και το υπόγειο δεν είναι πρώτη κατοικία και τα άλλα δύο που είναι διαμερίσματα 157 τ μ. στην οδό Ολυμπιάδος και το άλλο 43 τ.μ. στην οδό Πανδώρας 1, δεν είναι πρώτη κατοικία” διεκρίνησε και πρόσθεσε: “Ελάτε, λοιπόν, να δούμε ποιοι και γιατί θέλουν να προκαλέσουν, μέσα στο πολιτικό τους αδιέξοδο, γιατί πιάνονται από σημαίες ευκαιρίες και εν προκειμένω από την πολύ δικαιολογημένη αγωνία και ανησυχία του κόσμου για το τι θα γίνει ακριβώς”. 

Επίσης, ο κ. Τριανταφυλλίδη επικαλέστηκε τη δήλωση της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννας Χρουσαλά-Μπιλίση, ότι “από 1.1.2016 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δεν έχει πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας”. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξηγήσεις και για το ποιος επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού, Πέτρο Σούλα, για να ενημερωθεί για το θέμα. “Εγώ τον πήρα τηλέφωνο τον δήμαρχο του Εύοσμου”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι το έπραξε μόλις άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για τον Εύοσμο και μόλις συνομίλησε μαζί του ενημέρωσε “άμεσα” την κυβέρνηση. 

“Λαϊκές κατοικίες υπάρχουν και αυτές θέλουμε να προστατεύσουμε”, τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης και συμπλήρωσε: “Η λαϊκή κατοικία, με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ, είναι απολύτως καλυμμένη απέναντι σε τράπεζες και funds. Είναι απολύτως προστατευμένη, να μην έχει ανησυχία ο κόσμος”. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ληφθεί και άλλα που προωθούνται από την κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης και της λαϊκής κατοικίας.

Εμείς μιλήσαμε για τις λαϊκές κατοικίες, όχι για “εργατικές κατοικίες” του ΟΕΚ, λέει μέλος του “συντονισμού συλλογικοτήτων”

“Εργατικές κατοικίες του ΟΕΚ στον Εύοσμο, δεν υπάρχουν, δεν κομίζουμε και γλαύκα εις Αθήνας”, τόνισε, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 fm” , το μέλος της “λαϊκής συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών” και του “Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης”, που διαδηλώνουν ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων, κάθε Τετάρτη, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

“Εμείς μιλάμε για τις λαϊκές κατοικίες, για τη λαϊκή κατοικία και περιουσία” είπε ο κ. Σμήλιος και αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τον επικείμενο πλειστηριασμό ακινήτων της 19ης Οκτωβρίου, διευκρίνισε ότι ούτε ο “Συντονισμός”, ούτε ο ίδιος, έκαναν λόγο για “εργατικές κατοικίες” του ΟΕΚ, αλλά γενικώς για την ανάγκη να προστατευτεί η “κατοικία του εργαζόμενου”, η “λαϊκή κατοικία του φτωχού λαού”.

“Εμείς είπαμε το πάρα πολύ απλό. Ξεκινώντας από τις 19 Οκτώβρη και πηγαίνοντας προς το τέλος του χρόνου και ειδικά το 2017, μια σειρά από μικρά διαμερίσματα, λαϊκές κατοικίες, βγαίνουνε στον πλειστηριασμό από το κράτος, ταυτόχρονα με όλα αυτά που βγαίνουν από τις Tράπεζες” είπε ο κ. Σμήλιος.

Υπογράμμισε, ότι σκοπός της διαμαρτυρίας του “συντονισμού” είναι να προστατευτούν αυτές ακριβώς οι “λαϊκές κατοικίες” των φτωχών οικογενειών.

“Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα, αυτός που έχει μια βίλα με τέσσερεις πισίνες στην Εκάλη και χρωστάει στο Δημόσιο, ναι, να του το πάρουνε και να του πάρουνε κι όσα έχει φάει τόσα χρόνια από τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους”  είπε ο κ. Σμήλιος και συνέχισε: “Πέστε μου, όμως, κι ας μας πει η κυβέρνηση, υπάρχει ένα τέτοιο σπίτι, που έχει βγει στον πλειστηριασμό;”.

“Υπάρχει κίνδυνος για κανένα σπίτι της Εκάλης; Ξέρουμε, έστω μια τέτοια περίπτωση; Γιατί σας βεβαιώνω, ότι δεν υπάρχει και ας αφήσουμε την Εκάλη…εδώ, στη Θεσσαλονίκη. Από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, είμαστε, οι περισσότεροι, κάθε Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο. Δεν υπήρξε, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, καμία από τις γνωστές βίλες που να βγαίνει σε πλειστηριασμό” πρόσθεσε ο κ. Σμήλιος.

Πορεία για τους πλειστηριασμούς

Στο μεταξύ, πορεία έκαναν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, είχαν κάνει συμβολική συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων, για να περιφρουρήσουν όπως αναφέρουν και οι ίδιοι το Ειρηνοδικείο για να μην πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thousandnews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version