Τετάρτη, 14 Αυγ.
37oC Αθήνα

Πνιγμός 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική: Τι λέει άτομο από το περιβάλλον της επιχείρησης

Πνιγμός 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική: Τι λέει άτομο από το περιβάλλον της επιχείρησης

Άτομο από το περιβάλλον της επιχείρησης στη Χαλκιδική, κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για την τραγωδία στην πισίνα της κατασκήνωσης, που στοίχισε τη ζωή σε ένα 8χρονο κορίτσι.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική, με ένα 8χρονο κορίτσι, να εντοπίζεται νεκρό σε πισίνα. Άτομο από το περιβάλλον των ιδιοκτητών επισημαίνει στο newsit.gr, πως η επιχείρηση ακολουθούσε πιστά τους κανόνες ασφαλείας και πως ουδέποτε στο παρελθόν είχε σημειωθεί κάποιο πρόβλημα. Θεωρεί απίθανο να πνίγηκε η ανήλικη μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά και να μην την είδαν. Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές συνεχίζουν βήμα – βήμα την έρευνα και αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα θα έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν πλήρως, το παζλ της τραγωδίας.

«Είναι απίθανο το σενάριο να είχε πνιγεί το παιδί όταν βρισκόταν μαζί με τα υπόλοιπα και να μην το είδαν. Η κατασκήνωση έχει δύο πισίνες. Μία πιο μικρή και μία πιο μεγάλη, το περιστατικό με το κοριτσάκι έγινε στη μικρή. Η πισίνα κλειδώνει έχει περίφραξη. Δεν επιτρέπεται σε μία κατασκήνωση να έχει πισίνα χωρίς αυτή την προστατευτική περίφραξη» λέει στο newsit.gr, άτομο από το περιβάλλον της κατασκήνωσης και συνεχίζει:

«Οι αρχηγοί της κατασκήνωσης διαχειρίζονται το πρόγραμμα, ποιο σπιτάκι θα πάει την πισίνα, τι θα κάνει μετά το σπιτάκι και διάφορα τέτοια. Το πρόγραμμα είναι πολύ συγκεκριμένο. Κάποια παιδιά έχουν πισίνα ανά 45 λεπτά. Ο προγραμματισμός είναι μπάνιο στην πισίνα, στη συνέχεια φαγητό και για το τέλος ξεκούραση. Τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι» καταλήγει.

Η κατασκήνωση, μια από τις γνωστές στη Βόρεια Ελλάδα, εξέδωσε την Τρίτη 13 Αυγούστου του 2024 ανακοίνωση για τον θάνατο της 8χρονης. «Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τόσο ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης της Χαλκιδικής, όσο και η 19χρονη ομαδάρχισσα αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.

Σημειώνεται πως οι Αρχές αναμένεται να ανακρίνουν και τον ναυαγοσώστη της κατασκήνωσης, ενώ σύμφωνα με το thesstoday.gr αναζητείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις