Site icon NewsIT

“Πόλεμος” ΝΔ – Μπουτάρη για το Μετρό Θεσσαλονίκης

19.10.2013 | 16:30
“Πόλεμος” ΝΔ – Μπουτάρη για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ως τον «αποκλειστικό υπεύθυνο της καθυστέρησης του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης επί μήνες» χαρακτηρίζει τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, η διοικούσα επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Με αφορμή τοποθέτηση του κ.Μπουτάρη στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «επιμένει να καταδικάζει την πόλη στις συνέπειες νέας μεγάλης καθυστέρησης του έργου κατασκευής του μετρό».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο δήμαρχος «καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ δήμου και αρμοδίων υπουργείων, υπέρ της συνύπαρξης μετρό και αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου με προσωρινή απόσπαση, την οποία προβλέπουν και οι μελέτες, που ο ίδιος είχε επικαλεστεί».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης είχε χαρακτηρίσει χθες “ψεύτες” τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

Για τον κ. Παναγιωτόπουλο αναρωτήθηκε γιατί δεν αναπέμπει το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και τον κατηγόρησε για «συστηματική άρνηση» να πράξει κάτι τέτοιο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης είχε χαρακτηρίσει χθες “ψεύτες” τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο

Για τον κ. Σιμόπουλο τόνισε ότι «προσβάλλει» τον δήμο και τους Θεσσαλονικείς όταν δηλώνει ότι υπεύθυνος για τις καθυστερήσεις των αρχαιολογικών ανασκαφών στο έργο του μετρό είναι ο δήμαρχος και σημείωσε: «Τον δήμο προσβάλλει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει. Εξάλλου τον έχω γραμμένο».

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι αν είχε ξαναδεί το θέμα το ΚΑΣ θα είχε προχωρήσει το έργο και δεν θα υπήρχαν καθυστερήσεις ενώ υποστήριξε ότι δεν ισχύει αυτό που λέει το υπουργείο Πολιτισμού, ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα στο να ξανασυζητηθεί το ζήτημα στο ΚΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία Μπουτάρη για Χρυσή Αυγή: Πρότειναν να… καθαρίζουν τις γειτονιές από εξαρτημένα άτομα

Ο Μπουτάρης “στόλισε” τον Γκιουλέκα

Μπουτάρης: Θα είμαι και πάλι δήμαρχος

O Μπουτάρης, η περούκα και το ιαπωνικό καρτούν!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version