Κυριακή, 4 Αυγ.
36oC Αθήνα

Πώς προμηθεύονται ψωμί οι κάτοικοι στο ορεινότερο χωριό της Λάρισας – Το βίντεο που έγινε viral

Πώς προμηθεύονται ψωμί οι κάτοικοι στο ορεινότερο χωριό της Λάρισας – Το βίντεο που έγινε viral
YouTube

Ο τρόπος που οι κάτοικοι του ορεινότερου χωριού της Λάρισας, του Κοκκινοπηλού Ελασσόνας, προμηθεύονται καθημερινά το ψωμί της παρουσιάζεται σε βίντεο που έγινε viral.

Στο ορεινότερο χωριό του νομού Λάρισας, οι κάτοικοι εφοδιάζονται με ψωμί και βασικά αγαθά μ’ ένα τρόπου που για πολλούς μπορεί ανήκει στο παρελθόν.

Όπως περιγράφει στο viral βίντεο ένας κάτοικος του χωριού, κάθε μέρα το αυτοκίνητο του ψωμά φτάνει στο χωριό, κορνάρει και οι κάτοικοι βγαίνουν απ’ τα σπίτια τους για να αγοράσουν φρέσκο ψωμί. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα προϊόντα, δημιουργώντας ένα σύστημα προμήθειας που εξασφαλίζει τα απαραίτητα για την επιβίωση στα ορεινά, παρά την απουσία τοπικών αρτοποιείων και λοιπών καταστημάτων. 

Για όσους ζουν σε αστικά κέντρα, η συγκεκριμένη εικόνα φαντάζει σχεδόν εξωπραγματική στην εποχή του διαδικτύου και της εύκολης πρόσβασης στα πάντα. Ωστόσο, για τους κατοίκους του Κοκκινοπηλού, πρόκειται για συνήθεια ζωής που διατηρείται ακόμα και σήμερα αναλλοίωτη.

Όπως επισημαίνει το onlarissa.gr, τα εύσημα πηγαίνουν στον κ. Νικόλα από τα Καλύβια που εδώ και δεκαετίες φροντίζει για το ψωμί αρκετών ακόμη γειτονικών χωριών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις