Site icon NewsIT

Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Κέρκυρα για την επίσκεψη της 30χρονης «γαλαζοαίματης»

29.05.2024 | 10:48
Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Κέρκυρα για την επίσκεψη της 30χρονης «γαλαζοαίματης»

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο Προεδρικό Μέγαρο, Τρίτη 28 Μαΐου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας αναμένεται να γνωρίσει την Κέρκυρα και να ξεναγηθεί στο κέντρο του νησιού. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα από νωρίς το πρωί.

Στην Κέρκυρα αναμένεται το μεσημέρι η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στη χώρα μας με ένα αυστηρό και συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων. Το πρόγραμμα της είναι προσαρμοσμένο σε αυστηρά πρωτόκολλα με συγκεκριμένους χρόνους αλλά και συγκεκριμένη δημοσιογραφική κάλυψη από ΜΜΕ και μόνο σε επιλεγμένα σημεία.

Το μεσημέρι η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, θα επισκεφτεί το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας, όπου θα την υποδεχθεί ο Αντιδήμαρχος Χρ. Σκούρτης και ο διευθυντής του ιδρύματος κ. Καργόπουλος, ο οποίος και θα την ενημερώσει για τη δομή, ενώ στο πλαίσιο της παραμονής της, η πριγκίπισσα θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Το απόγευμα η πριγκίπισσα Κάκο, την οποία θα συνοδεύει ο νέος Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ιτό Κοΐτσι, θα υποδεχθούν στο ιστορικό δημαρχείο «Σαν Τζιάκομο» ο δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Η επίσκεψη θα είναι ολιγόλεπτη και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο.

Η πριγκίπισσα με αυτοκινητοπομπή θα μεταβεί στη συνέχεια στο Παλαιό Φρούριο, όπου θα την υποδεχθεί η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δ. Ρηγάκου και θα την ξεναγήσει στο χώρο.

Μετά από 22 ολόκληρες ώρες ταξιδιού, η Πριγκίπισσα Κάκο έφτασε στην Αθήνα και προχθές (27.05.2024) ξεναγήθηκε αρχικά στο Μουσείο της Ακρόπολης και έπειτα επισκέφθηκε την Εθνική Πινακοθήκη. H 30χρονη Πριγκίπισσα που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι κόρη του διαδόχου του Αυτοκρατορικού θρόνου της Ιαπωνίας, Φουμιχίτο και δισέγγονη του Αυτοκράτορα Χιροχίτο.

Το πρωί της Πέμπτης συνοδευόμενη από μέλη της επίσημης ακολουθίας της και από διπλωματικά στελέχη της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα θα επισκεφθεί το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί μια πλούσια και εξαιρετικής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας συλλογή ιαπωνικής τέχνης που αριθμεί περίπου 6.200 αντικείμενα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version