Site icon NewsIT

Προαστιακός στην Πάτρα: Εικόνες από τις γραμμές που στράβωσαν από τη ζέστη

15.07.2024 | 09:54
Προαστιακός στην Πάτρα: Εικόνες από τις γραμμές που στράβωσαν από τη ζέστη

Ο Προαστιακός που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πάτρα – Ρίο τέθηκε εκτός λειτουργίας καθώς οι γραμμές στράβωσαν από τη ζέστη και απαιτούνται έργα αποκατάστασης. Οι εικόνες στο σημείο είναι χαρακτηριστικές.

Η ζέστη των τελευταίων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα να παραμορφωθούν οι σιδηροδρομικές γραμμές του Προαστιακού που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πάτρα – Ρίο. Τα δρομολόγια διακόπηκαν προσωρινά και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς από νωρίς το πρωί, συνεργεία αποκαθιστούν την ευθυγράμμιση.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι συντήρησης του δικτύου, το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, καθώς έχει συμβεί και στο παρελθόν, σε ανάλογη εποχή με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ έχει ως εξής: Λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν στην περιοχή της Πάτρας, δημιουργήθηκε στρέβλωση γραμμής στην περιοχή της ισόπεδης διάβασης Κανελλοπούλου.

Παρόμοια περιστατικά εκδηλώνονται σε ακραίες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών μεγάλης διάρκειας. Ο ΟΣΕ με απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων και με συνεχή επαγρύπνηση του προσωπικού του, κατόπιν επιθεώρησης της γραμμής, ήταν αναγκαίο να διακόψει την κυκλοφορία.

Οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης θα ξεκινήσουν άμεσα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται και αφού το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version