Site icon NewsIT

Προετοιμάζονται για να υποδεχθούν πρόσφυγες στην Ήπειρο – Ευρεία σύσκεψη σήμερα

03.03.2016 | 15:25
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μοναδικό θέμα συζήτησης την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος ενδεχόμενης μεταφοράς προσφύγων στην Ήπειρο έγινε στην Περιφέρεια ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μητροπολίτες, δήμαρχοι, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κρατικοί φορείς που εμπλέκονται με τις έκτακτες καταστάσεις.

Ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά το τέλος της δίωρης σύσκεψης, ανέφερε ότι πρέπει όλοι οι φορείς να είναι συντονισμένοι για να αποφευχθούν καταστάσεις που προκλήθηκαν σε άλλα μέρη της πατρίδας μας και πρόσθεσε: “Πιστεύω, όλοι μας, με ηπειρωτικό φρόνημα φιλοξενίας, θα αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους που αν θα έρθουν στον τόπο μας, έρχονται με πολλά προβλήματα στην πλάτη τους. Όλοι μας ξέρουμε τι σημαίνει πόνος και ξεριζωμός. Έτσι θα πορευτούμε οι Ηπειρώτες, πιστεύω, χωρίς προβλήματα”. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ζητήθηκε από τους δημάρχους να προσκομίσουν, άμεσα, προτάσεις με χώρους, οι οποίοι μπορούν να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στις περιοχές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version