Site icon NewsIT

Ψάχνουν κρεβάτια στην Αθήνα για τους 4 εργάτες που “λούστηκαν” με ποτάσα

27.08.2014 | 13:48
Ψάχνουν κρεβάτια στην Αθήνα για τους 4 εργάτες που “λούστηκαν” με ποτάσα

Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι και σε καταστολή, νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου οι τέσσερις που τραυματίστηκαν σοβαρά, χθες, στο Οινοποιείο της ΕΑΣΗ στην Αυγενική, όταν λάστιχο "έσκασε" και τους "έλουσε" με καυστική ποτάσα.

Σοβαρότερη όλων κρίνεται η κατάσταση του 38χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, έχοντας υποστεί χημικά εγκαύματα της τάξης του 40-45% σε όλο το σώμα του.

Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση του 41χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με πολλαπλά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, ενώ ο 46χρονος του οποίου η κατάσταση ήταν σοβαρή, αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει στη ΜΕΘ.

Πιο ελαφριά εγκαύματα από όλους έχει υποστεί ο 31χρονος που φέρει επίσης εγκαύματα αλλά της τάξης του 30%, σε όλη την επιφάνεια του σώματος.

Από την αρχή, τα νοσοκομεία ήταν σε ετοιμότητα, ώστε, εφόσον χρειαστεί, κάποιος ή κάποιοι να μεταφερθούν σε Ειδική Μονάδα Εγκαυμάτων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την υποδιοικήτρια του ΠΑΓΝΗ, κ. Ελένη Μπορμπουδάκη, δόθηκε το “πράσινο φως” και αναζητούνται πλέον κρεβάτια για τη μεταφορά των εγκαυματιών.

Σύσκεψη για τα εργατικά ατυχήματα

Στο μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης για τα εργατικά ατυχήματα, με αφορμή τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν τελευταία στο Ηράκλειο και είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 47χρονου οικοδόμου, πατέρα δύο παιδιών, τη Δευτέρα από ηλεκτροπληξία και τον σοβαρό τραυματισμό των τεσσάρων ατόμων στο οινοποιείο.

Η σύσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και στόχο να συζητηθούν μέτρα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και ενίσχυσης της ασφάλειας των εργαζομένων.

πηγή: cretalive

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version