Όλα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης (20/04/2010) στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Ο πρώην Αντινομάρχης Ι. Μπίκος μίλησε για “ανύπαρκτο έργο στον τομέα αθλητικών υποδομών” από τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα τεχνικών υπηρεσιών Διονύση Ψωμιάδη – αδερφό του Νομάρχη.
Αφορμή στάθηκε η κατασκευή κερκίδων και αποδυτηρίων, ύψους 45.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση, σε ένα ερασιτεχνικό γήπεδο, στη Νέα Ευκαρπία. Σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν παρόντες, ο κύριος Μπίκος με ειρωνικό ύφος είπε πως δε γίνονται πολλες απευθείας αναθέσεις για αθλητικά έργα από τότε που αντικαταστάθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας
Ο αδελφός του Νομάρχη, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, λογομάχησε έντονα μαζί του ενώ ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης αρχικά, προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Στη συνέχεια βέβαια τα αίματα άναψαν και… Νομάρχης και Νομαρχιακός Σύμβουλος φέρονται να ήρθαν στα χέρια!
Μάλιστα ο κύριος Μπίκος που έχει προβλήματα με την καρδιά του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις αμέσως μετά τον καυγά…
Παρακολουθήστε ένα σχετικό απόσπασμα που βρήκαμε στο διαδίκτυο…
Το απόγευμα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο. “Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον λαό της Θεσσαλονίκης για τη συμπεριφορά μου στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο. Μετά από δύο προεκλογικές εκστρατείες στις οποίες η οικογένειά μου κι εγώ δεχθήκαμε βάναυσα και πολλαπλά χτυπήματα κάτω από τη μέση, το 2002 και το 2006, μετά από οκτώ χρόνια συκοφαντικών επιθέσεων σε βάρος μου με κατηγορίες που αποδείχθηκαν παντελώς ανυπόστατες, δεν άντεξα. Πάνω από πολιτικός είμαι άνθρωπος κι αυτό δεν αλλάζει».
Ο νομάρχης αναφέρει ότι στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο η πρόκληση και η χυδαιολογία ξεπέρασαν κάθε όριο, ενώ κάνει λόγο και για διακίνηση βίντεο και ηχητικών δήθεν ντοκουμέντων με στόχο την ανατροπή της διοίκησης Ψωμιάδη…
Ζητώντας την παραίτηση του Π. Ψωμιάδη, το περιστατικό κατήγγειλαν με σημερινή συνέντευξη Τύπου οι νομαρχιακές παρατάξεις «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Νίκο Γιαννόπουλο, « Η Θεσσαλονίκη των κινημάτων και της οικολογίας» με επικεφαλής τον Στρατή Πλωμαρίτη και η «Οικολογία Αλληλεγγύη» με επικεφαλής την Δήμητρα Γωγάκου.