Site icon NewsIT

Πύρινος εφιάλτης στην Κρήτη! Στις αυλές των σπιτιών έφθασαν οι φλόγες σε Αθανάτους και Σταυράκια! ΦΩΤΟ

11.06.2013 | 15:07
ΦΩΤΟ από το CretaLive

ΦΩΤΟ από το CretaLive

Στις φλόγες βρίσκεται από το μεσημέρι ο Νομός Ηρακλείου! Οι Πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τα 6 μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αθανάτους, Σταυράκια, ΒΙΠΕ, Τομπρούκ, Βασιλειές και Ανισαρά!

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στους Αθανάτους, λίγο έξω από το Ηράκλειο, όπου οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σπίτια!
Η φωτιά καίει το ρέμα που περνά μέσα από τον οικισμό και καίει κυρίως καλάμια.

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση καθώς η φωτιά έχει “περάσει” από την πλευρά του ΠΑΓΝΗ, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε έκταση και στα Σταυράκια. Σύμφωνα με μαρτυρίες απειλούνται σπίτια, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές!

Αδύνατο ήταν το πέρασμα αυτοκινήτων λόγω του καπνού, ενώ αστυνομική δύναμη πήγε στο σημείο για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.
Στα δύο σχολεία στις Βούτες σπεύδουν έντρομοι οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη καταγράφονται απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο…

Μάλιστα εδώ και 2 ώρες περίπου έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη. Υδροφόρες της Περιφέρειας αλλά και του δήμου Ηρακλείου σπεύδουν στην περιοχή, προς συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Να κλείσουν καλά πορτοπαράθυρα, να μαζέψουν κουρτίνες και εύφλεκτα υλικά από τις αυλές και να καταβρέχουν με νερό τις αυλές συμβουλεύει ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών κύριος Δαμουλάκης,
που χαρακτηρίζει την κατάσταση ακόμη ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει, ευτυχώς, αναφορά για καμένο σπίτι

Οι φωτιές ξεσπούν η μία μετά την άλλη!

Πυρκαγιά ξέσπασε στην είσοδο της ΒΙΠΕ σε χέρσο χωράφι δίπλα σε γαλακτοβιομηχανία. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες, για να αποτρέψουν την επέκτασή της σε εργοστάσια και βιομηχανισκές μονάδες

Φωτιά εκδηλώθηκε και στον τουριστικό Ανισαρά Χερσονήσου καθώς και την περιοχή του Τομπρούκ.

Φωτιά ξέσπασε και, χθες το βράδυ, σε αυτοσχέδια χωματερή στην Αγία Πελαγία, που πιθανότατα αναζωπυρώθηκε σήμερα.

Στις Βασιλειές, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11:00, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναμένεται να προσαχθεί ένας ύποπτος για εμπρησμό.
Η φωτιά στις Βασιλειές έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο επιχειρούν 3 πυροσβεστικά οχήματα με 8 άνδρες.

Σε δηλώσεις του στο Cretalive ο Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απευθύνει ΄έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σήμερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και κυρίως των ισχυρών νοτιάδων.

Διαβάστε ακόμα:

Οι κυρίες… είχαν “γδύσει” από καντήλια νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης – Ιερόσυλοι και στην Ξάνθη

Περίεργη επίθεση στο Ρέθυμνο: Πυροβόλησαν κτηνοτρόφο από απόσταση και… έγιναν “καπνός”!

Αστυνομική… διαμαρτυρία για τις Σκουριές! ΒΙΝΤΕΟ

Η υπέρτατη φραπεδομηχανή – Κατασκευάστηκε από Έλληνες φοιτητές – VIDEO

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version