Παράλληλα, όπως αναφέρει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, δε θα χορηγούνται γνωματεύσεις, ούτε θα συνεδριάζουν ιατρικές επιτροπές, ενώ θα γίνονται ενημερωτικές δράσεις. Εξάλλου, οι γιατροί ζητούν από τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης τη σύσταση ενός θεσμικού οργάνου προδικαστικής γνωμοδότησης από έγκριτους δικαστικούς και γιατρούς για τις περιπτώσεις πιθανής ιατρικής αμέλειας και καλούν τις ενώσεις γιατρών και την ΟΕΝΓΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Να σημειωθεί, ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου έκρινε στις 13 Απριλίου ένοχη μία από τις τέσσερις παιδιάτρους για την υπόθεση θανάτου 3χρονου παιδιού (η οποία αντιμετώπισε τελευταία τον 3χρονο) και της επέβαλε της ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου προκαλώντας την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι αισθάνονται σαν να είναι όλοι τους στο εδώλιο. «Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η εφευρετικότητα ορισμένων λειτουργών της δικαιοσύνης, προκειμένου να ενοχοποιήσουν πάση θυσία νοσοκομειακούς γιατρούς… και η κακοποίηση της σύγχρονης ιατρικής από ”ειδήμονες” δικηγόρους και δικαστές που μας επιστρέφουν στην εποχή του σκοταδισμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά και καλούν όλους όσοι εμπλέκονται με το σκεπτικό της απόφασης να αναλογιστούν τις συνέπειες για το νομαρχιακό νοσοκομείο αλλά και τους γιατρούς που οδηγούνται στην πλήρη απαξίωση.
Τέλος ζητούν τη στήριξη της κοινωνίας και των φορέων του Ρεθύμνου εξηγώντας πως «ο νοσοκομειακός γιατρός εργάζεται καθημερινά στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης, επιφορτιζόμενος όλες τις ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος υγείας με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στον ασθενή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ