Site icon NewsIT

Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος

10.09.2024 | 20:13
Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος

Αποσωληνώθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος στο Ρέθυμνο. Ο άνδρας δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στα πόδια και τον θώρακα και τον βασάνισαν, κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι.

Κι όμως, ο 69χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Οι γιατροί τον αποσωλήνωσαν νωρίτερα την Τρίτη (10.09.2024) και πλέον είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

«Ο ασθενής τραχειοτομήθη χθες, σήμερα υπεβλήθη σε τεστ αφύπνισης η οποία ήταν θετική, αυτή τη στιγμή είναι εκτός αναπνευστήρα, τα ζωτικά του σημεία είναι καλά, τώρα τα υπόλοιπα, θα δούμε. Δηλαδή, ό,τι προβλήματα υπάρχουν αν υπάρξουν, θα είναι από τη σπονδυλική στήλη», δήλωσε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ, Γεώργιος Χαλκιαδάκης.

Ο 69χρονος κτηνοτρόφος που έπεσε θύμα της δολοφονικής ενέδρας μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα στο Ρέθυμνο, πλέον, έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Τα λόγια της συζύγου του, αποκλειστικά στο Live News, συγκλονίζουν:

«Έγινε τραχειοστομία, σταθερή είναι η κατάσταση. Μία λέει, καταλαβαίνει, μία δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν ξέρω. Εμένα αυτή τη στιγμή με απασχολεί να γίνει ο άντρας μου καλά. Να ζήσει. Κι ας είναι και ανάπηρος».

Περιμένουν να καταθέσει

Εκείνο τώρα που περιμένουν οι Αρχές, είναι η στιγμή που ο 69χρονος κτηνοτρόφος θα είναι σε θέση να δώσει γραπτώς την κατάθεσή του, μιας και ο δράστης προσπάθησε να φιμώσει για πάντα το θύμα κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι, τιμωρητικά. Ίσως ξέρει τον άνδρα που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή. Ή ίσως αντάλλαξαν λόγια που «δείχνουν» ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω.

«Είναι διεγερτικός. Έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται αλλά είναι διεγερτικός. Φωνάζει… Είναι το σύνδρομο της μονάδας. Είναι λογικό να είναι συγχυτικός, οι γιατροί δίνουν την κατάλληλη αγωγή και πιστεύουμε ότι τις επόμενες δυο – τρεις μέρες θα μπορεί να είναι σε θέση να φύγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στη κτηνοτροφική μονάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνονται, καρέ – καρέ οι κινήσεις του.

Πού εστιάζουν οι Αρχές για τη σύλληψη του δράστη

Υπενθυμίζεται ότι ο 69χρονος κτηνοτρόφος πυροβολήθηκε τουλάχιστον 4 φορές από δράστη, που παραμένει ασύλληπτος ακόμα, την περασμένη Παρασκευή (06.09.2024) και μάλιστα δεν δίστασε να του κόψει και τη γλώσσα.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στη κτηνοτροφική μονάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνονται, καρέ – καρέ οι κινήσεις του.

Όπως είχε αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση σε βάρος του θύματος. Στο βίντεο εικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας που φοράει κάλτσα στο κεφάλι του, βγάζει μαχαίρι ή ψαλίδι, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, σκύβει και κόβει τη γλώσσα του άτυχου 69χρονου.

Κατόπιν, ο δράστης σκουπίζει το αντικείμενο με το οποίο έκοψε τη γλώσσα του θύματος. Από αυτή τη συγκεκριμένη κίνηση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι αστυνομικοί ψάχνουν ίχνη DNA από το σημείο, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης της επίθεσης.

 

Οι Αρχές θεωρούν ότι είναι ένα τρίτο άτομο, όχι άμεσος συγγενής από τις οικογένειες που εμπλέκονται στις σχετικές διενέξεις που έχει στρατολογηθεί για να κάνει την αποτρόπαια πράξη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η έρευνα των Αρχών στρέφεται και σε κάποια άλλα πρόσωπα στο ευρύτερο περιβάλλον, καθώς προκύπτει ότι υπάρχουν άτομα με ποινικές εμπλοκές σε άλλες παρελθοντικές υποθέσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version