Δευτέρα, 9 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Μάχη για να αποσωληνωθεί ο κτηνοτρόφος που πυροβολήθηκε στο μαντρί του

Ρέθυμνο: Μάχη για να αποσωληνωθεί ο κτηνοτρόφος που πυροβολήθηκε στο μαντρί του
creta24.gr

Την ίδια ώρα που οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης εναντίον του 69χρονου στο Ρέθυμνο, οι θεράποντες γιατροί του ευελπιστούν τις επόμενες ώρες να καταφέρουν να αποσωληνώσουν τον κτηνοτρόφο.

Ο άντρες της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση με τον 69χρονο κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο και να ρίξουν φως σε όλες τις σκοτεινές πτυχές της, δουλεύουν μεθοδικά και με εντατικούς ρυθμούς.

Συνεχώς λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα του οικείου περιβάλλοντος του θύματος, αλλά και ανθρώπους οι οποίοι είτε ήταν κοντά στο μαντρί την ημέρα του περιστατικού, είτε ο 69χρονος είχε διαφορές μαζί τους. Στις έξι το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου 2024, άγνωστοι έστησαν ενέδρα στο κτηνοτρόφο και τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές με τη μια από τις σφαίρες να καρφώνεται στη σπονδυλική του στήλη.  

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο περιστατικό που συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα με θύμα τον 26χρονο γιο του κτηνοτρόφου, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άνδρες οι οποίοι όπως αποδείχτηκε είχαν λάβει το ποσό των 1.000 ευρώ από έναν 50χρονο.

«Δεν έχουμε διαφορές με κανέναν»

Η σύζυγος του κτηνοτρόφου, μιλώντας σήμερα (09.09.2024) αποκλειστικά στο Live News κάνει έκκληση να βρεθούν οι δράστες.

«Σήμερα τον βάζουν για τραχειοτομή, διότι είναι πρησμένη η γλώσσα του και δεν μπορεί να αναπνέει. Το κράτος να βοηθήσει να πιαστούν οι κακοποιοί. Να μην πάθει άλλο σπίτι ό,τι έχει πάθει το δικό μου. Χωρίς να πειράξουμε. Εμείς δεν έχουμε διαφορές με κανέναν».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο 69χρονος έχει ξεπεράσει το κίνδυνο, με τους γιατρούς να επιχειρούν σήμερα να τον αφυπνίσουν.

«Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς κρίνεται σταθερά κρίσιμη. Έχει υποβληθεί σε αφαίρεση της σφαίρας από τη σπονδυλική στήλη. Είναι σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση και θεωρούμε ότι σήμερα, πιθανότατα, σιγά – σιγά, θα ξεκινήσει η διαδικασία της αφύπνισης».

Κτηματικές διαφορές και συλλήψεις 

Ο ηθικός αυτουργός της επίθεση ο οποίος συνελήφθη μαζί με τους δύο εντολοδόχους τους είχε κτηματικές διαφορές με την οικογένεια του κτηνοτρόφου και για το λόγο αυτό ήθελε όπως φαίνεται να προκαλέσει σοβαρή και μόνιμη βλάβη στον νεαρό άνδρα.

Ευτυχώς όμως ο 26χρονος μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να του παρασχεθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και να γλιτώσει σοβαρούς τραυματισμούς και εγκαύματα. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί είναι, το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει ο κτηνοτρόφος έξω από την μονάδα του στο Βιλανδρέδο στο Ρέθυμνο. Στην κάμερα αποτυπώνεται ένα αυτοκίνητο να φτάνει στο σημείο κι έναν άνδρα να κινείται, ο οποίος όμως προς το παρόν δεν μπορεί να τακτοποιηθεί, καθώς η εικόνα είναι θολή.  

 Η διαμάχη μεταξύ των δύο οικογενειών έχει μπει στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών. Ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζεται είναι η επίθεση της περασμένης Παρασκευής (06.09.2024) να είναι η συνέχεια του επεισοδίου της 31ης Ιουλίου με θύμα το γιο του 69χρονου. Ωστόσο κάτι τέτοιο πρέπει να αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία, ενώ οι αστυνομικές έρευνες κινούνται ταυτόχρονα και προς άλλες κατευθύνσεις.

Κρίσιμη αλλά σταθερή 

Η κατάσταση της υγείας του κτηνοτρόφου ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου παραμένει κρίσιμη ωστόσο είναι σταθερή.

Μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, αφαιρέθηκε η σφαίρα από τη σπονδυλική του στήλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του έγινε και τραχειοστομία. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να επανεκτιμηθεί η πορεία της υγείας του κι αν τα πράγματα εκτυλίσσονται θετικά τότε δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να αποσωληνωθεί.   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις