Στη σφράγιση οκτώ καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ και εστιατόρια, προχώρησε ο δήμος Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, μετά τη σχετική υπόδειξη από πλευράς της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Πρόκειται για επιχειρήσεις στον Πλακιά Ρεθύμνου οι οποίες είχαν πάθει σημαντικές υλικοτεχνικές ζημιές από φωτιά που είχε ξεσπάσει στις αρχές Μαΐου, με αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας τους για αρκετές ημέρες.
Τα καταστήματα που άνοιξαν εκ νέου, μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες, ξαναέκλεισαν με εντολή του δήμου.
Οι επιχειρηματίες μιλούν για ένα ακόμα πλήγμα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον τους.
Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, γνωστό φαινόμενο για τον Πλακιά, δεν βοηθούν στην όλη κατάσταση, δεδομένου ότι τα καταστήματα είναι αφύλακτα λόγω μη ύπαρξης κατασκευών στους εξωτερικούς χώρους μετά την καταστροφή τους από τη φωτιά. Οι κατασκευές σύμφωνα με τους επιχειρηματίες αλλά και σχετική ενημέρωση από πλευράς δήμου, ενδέχεται να είναι έτοιμες προς το τέλος του καλοκαιριού.
“Δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς μας, για τη σφράγιση των καταστημάτων…” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης
επισημαίνοντας πως τούτο έγινε διότι η πυροσβεστική υπηρεσία μετά από σχετικό έλεγχο και αφού διαπίστωσε προβλήματα στην πυρασφάλεια των επιχειρήσεων, απέστειλε έγγραφο στο δήμο ο οποίος εντός τεσσάρων ημερών έπρεπε να προβεί στη σφράγιση.
“Αν δεν το έπραττα θα υπήρχε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα προς το δήμο… Το ζήτημα θα λυθεί άμεσα με την κατάθεση των αποδείξεων ύπαρξης πλέον πυρασφάλειας στα καταστήματα οπότε και άρετε η σφράγιση”, δήλωσε ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για αποκατάσταση του θέματος της πυρασφάλειας και τα σχετικά θα κατατεθούν στο δήμο ώστε να λειτουργήσουν και πάλι νόμιμα. Όμως τα προβλήματα είναι πολλά και αυτό που ζητούν είναι η ενίσχυση και η βοήθεια από πλευράς κυρίως της πολιτείας διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο Αντώνης Λάριος, ιδιοκτήτης επιχείρησης, “είμαστε μία περιοχή που είναι ξεχασμένη και αισθανόμαστε σα να βρισκόμαστε σε διωγμό… Υπάρχουν πολλές δυσλειτουργίες στον Πλακιά, και ενώ για 40 χρόνια δεν υπήρχε μία τάξη ώστε να μας βοηθήσουν για να ξέρουμε πώς να οργανωθούμε και να κινηθούμε ως επιχειρήσεις για να έχουμε ένα καλό πρόσωπο και προς τους τουρίστες μας, σήμερα πια οι αρχές θέτουν όλα μαζί τα θέματα, ζητούν άμεσα λύσεις από εμάς και ταυτόχρονα μας δημιουργούν προβλήματα”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ