Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Ασφυκτικά γεμάτο με μετανάστες το νησί – Εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι

Ρόδος: Ασφυκτικά γεμάτο με μετανάστες το νησί – Εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο, καθώς το νησί γεμίζει με μετανάστες που δεν έχουν κανέναν τρόπο για να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες μετανάστες στήνουν σκηνές ή κοιμούνται σε χαρτόκουτα οπουδήποτε βρουν λίγο χώρο στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ροδιακή», αυτή τη στιγμή οι μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα που βρίσκονται στη Ρόδο ξεπερνούν τους 700 και αν δεν γίνει η απαραίτητη μεταγωγή τους ο αριθμός θα πάει μόνο προς τα επάνω.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ζητά, για ακόμη μία φορά, να αποσυμφορηθούν οι δομές σε Λέρο και Κω μεταφέροντας στην ενδοχώρα τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εκεί, ώστε να δημιουργηθούν χωρητικότητες και να λειτουργήσουν με τη μορφή που έχουν.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως, όχι μόνο δεν γίνονται μεταφορές αλλοδαπών προς τη δομή της Κω όπου φιλοξενεί μόλις το 50% της δυναμικότητάς της, αλλά ματαιώνονται και αυτές που πρόκειται να γίνουν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για παράδειγμα, τις προηγούμενες ημέρες είχε κανονιστεί η μεταγωγή 120 μεταναστών από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στα Διαβατά, καθώς όμως δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς τους στον τελικό τους προορισμό (Διαβατά), η μεταγωγή ακυρώθηκε.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρόδου, Αλέξανδρο Κολιάδη, το ουσιώδες πρόβλημα σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό και τον αυξημένο αριθμό που βρίσκεται αυτή τη χρονική περίοδο σε πλήρη έξαρση, αφορά μεταξύ των άλλων και την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια σε υπηρεσίες των Λιμεναρχείων, αλλά και της Αστυνομίας.

Έτσι, εκατοντάδες μετανάστες καταλήγουν να κοιμούνται σε χαρτόκουτα, σε κουβέρτες και στην καλύτερη περίπτωση σε σκηνές που έχουν στήσει σε πλατείες και πάρκα του νησιού. 

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις