Δευτέρα, 25 Νοε.
13oC Αθήνα

Ρόδος: Εικόνες ντροπής με τρωκτικά, γάτες και περιστέρια μέσα στο νοσοκομείο

Ρόδος: Εικόνες ντροπής με τρωκτικά, γάτες και περιστέρια μέσα στο νοσοκομείο

Η Ρόδος στο επίκεντρο για τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο του νησιού. Μετά τις καταγγελίες για υποστελέχωση, ήρθαν άλλες, εξίσου σοβαρές που δείχνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί…

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο της Ρόδου, με τις καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη για μήνες. Γιατροί και νοσηλευτές έχουν γίνει μάρτυρες των όσων συμβαίνουν, με τα περιστέρια να μπαίνουν σε δωμάτια ασθενών και έξω από αυτά, να βρίσκονται από γάτες μέχρι τρωκτικά. Μέσα σε όλα έχουν χαλάσει τα κλιματιστικά και όπως λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων, τα καλοκαίρια τα παράθυρα παραμένουν ανοιχτά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μπει λίγη δροσιά.

Το Μega αποκαλύπτει έγγραφα που έχουν φτάσει στο εσωτερικό του νοσοκομείου της Ρόδου από διάφορους τομεάρχες και επικεφαλής των εκάστοτε τμημάτων. Είναι αναφορές προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και οι ημερομηνίες αφορούν από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με το πρώτο έγγραφο γίνεται λόγος για την απομάκρυνση γατών, οι οποίες κυκλοφορούν ελεύθερα στους διάφορους χώρους, και στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Λόγος γίνεται και για αντιμετώπιση περιστεριών με ημερομηνία 14/4/22, περιστέρια τα οποία όχι μόνο στέκονται στα παράθυρα, αλλά μπαίνουν μέσα στο νοσοκομείο και στους χώρους νοσηλείας των ασθενών.

Αναφορικά με το έγγραφο που κάνει λόγο για τρωκτικό σε αγγειογράφο, η απάντηση ήταν ότι αντιμετωπίστηκε καθώς έγινε η απαραίτητη απολύμανση και πλέον θεωρείται το ζήτημα ως μη υπάρχον. Το ίδιο και για τα λύματα από τον εξωτερικό χώρο της αποστείρωσης.

Σχετικά με τα περιστέρια, το νοσοκομείο ενημέρωσε πως έχουν τοποθετηθεί σίτες ωστόσο στο έγγραφο αναφέρεται ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί σίτες και θα έπρεπε να παρθούν άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν διευκρινίζεται εάν έχουν γίνει περαιτέρω ενέργειες για καινούρια μέτρα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Ρόδου, Χάρης Μπαρός μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα Mega», για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα του νοσοκομείου. «Για τα περιστέρια, έχουν μπει δίχτυα στους κοινόχρηστους χώρους, γενικότερα λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του νοσοκομείου έχουμε πρόβλημα με τον κλιματισμό, έχει χαλάσει ο κεντρικός κλιματισμός, από τα 3 κεντρικά κλιματιστικά, λειτουργεί το 1,5.

Οπότε το καλοκαίρι ανοίγουμε τα παράθυρα. Κάποια τρωκτικά ήταν τώρα τελευταία στα πατάρια. Νομίζω ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί. Η επιτροπή Λοιμώξεων έχει τα πλήρη στοιχεία. Εγώ το γνωρίζω από την καθημερινότητά μου στο νοσοκομείο», είπε αρχικά.

«Το πρόβλημά του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού. Δεν γνωρίζω για τα λύματα και εάν έχει λυθεί, το ακούω πρώτη φορά για λύματα στον χώρο αποστείρωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός. Σύμφωνα με πληροφορίες τα έγγραφα αυτά είναι πραγματικά, υπάρχουν θέματα ωστόσο ερώτημα παραμένει το εάν έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα.

Το νοσοκομείο μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, και ακόμα υπάρχουν και ζητήματα εργολαβιών που έχουν αναληφθεί μέσα στο νοσοκομείο και προσπαθούν οι ιθύνοντες να βρουν λύση.

«Έχουμε 2 αναισθησιολόγους αυτή τη στιγμή και από τις 7 αίθουσες που υπάρχουν λειτουργούν οι 2, μία για τα επείγοντα και μία για τα τακτικά. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο ακτινολογικό, έχουμε μείνει με 5 ακτινολόγους γιατρούς. Τον τελευταίο χρόνο έχουν παραιτηθεί οι 3 και έχουν ιδιωτεύσει. Όταν αρρωσταίνει ένας από τους ακτινολόγους, έχουμε πρόβλημα με τις βάρδιες», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός και συνέχισε:

«Έχουμε ελλείψεις σε 200 οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, στο παραϊατρικό προσωπικό, στο ακτινολογικό δεν έχουμε χειριστές, ραδιολόγους-ακτινολόγους και όσα μηχανήματα έχουμε με ακτινοβολία δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε. Ειδικά στον στεφανιογράφο που χειρίζεται όλα τα εμφράγματα όλης της Δωδεκανήσου, έχουμε έναν γιατρό και έναν χειριστή, και όποτε παίρνω άδεια εγώ ή ο γιατρός ή αρρωσταίνουμε, τα εμφράγματα πρέπει να διακομίζονται στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Δεν έχουμε αναμονή τώρα γιατί εργαζόμαστε εγώ και ο γιατρός 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις