Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ρόδος: Έτσι έληξε η απεργία πείνας της νεαρής ξενοδόχου για τον λογαριασμό ρεύματος της ΔΕΗ

Ρόδος: Έτσι έληξε η απεργία πείνας της νεαρής ξενοδόχου για τον λογαριασμό ρεύματος της ΔΕΗ

Ο λογαριασμός ρεύματος της ΔΕΗ την έκανε να τα χάσει και η Ρόδος παρακολουθούσε για τρεις μέρες, τις εικόνες που πλαισίωναν την είδηση…

Ο λογαριασμός ρεύματος της ΔΕΗ θόλωσε όπως λέει το μυαλό της. Η γυναίκα προσπαθούσε να πιστέψει το τελικό ποσό που καλείται να πληρώσει και θέλησε να δείξει την απελπισία της. Ξεκίνησε απεργία πείνας με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ, να της λένε από την πρώτη στιγμή ότι τίποτα δεν περνάει από το χέρι τους. Η Ρόδος παρακολούθησε την εξέλιξη της υπόθεσης, με όλο και περισσότερους να δηλώνουν απελπισμένοι από αυτά που καλούνται να πληρώσουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γυναίκα, που είναι ιδιοκτήτρια μικρής ξενοδοχειακής μονάδας, κάνει λόγο για ολική καταστροφή. Μετά την αβεβαιότητα και τα πεσμένα έσοδα λόγω κορονοϊού, ήρθε η ενεργειακή κρίση για να δώσει τη χαριστική βολή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Οι χρεώσεις της ΔΕΗ, δεν έχουν προηγούμενο» τονίζει μεταξύ άλλων.

Έληξε πάντως μετά από τρεις ημέρες η απεργία πείνας που πραγματοποιούσε από το πρωί της περασμένης Δευτέρας η 30χρονη ξενοδόχος έξω από τη ΔΕΗ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα υπέρογκα ποσά που καλείται να πληρώσει. Όπως δήλωσε η κυρία Λιάνα στην εφημερίδα «Ροδιακή», υπάλληλος της ΔΕΗ επικοινώνησε μαζί της και προχώρησε σε ρύθμιση οφειλών ώστε η νεαρή επιχειρηματίας να μπορέσει να εξοφλήσει το χρέος της, με δόσεις.

Η ξενοδόχος δηλώνει εξουθενωμένη ενώ αναφέρει ότι η ρύθμιση αποτελεί απλώς μια «παράταση ζωής» για την επιχείρησή της, την οποία δεν ξέρει αν θα καταφέρει να διατηρήσει ανοιχτή τους επόμενους μήνες. «Το πρόβλημά μου δεν λύθηκε. Έγινε μια ρύθμιση οφειλών αλλά οι λογαριασμοί θα συνεχίσουν να έρχονται. Διαγραφή της ρήτρας αναπροσαρμογής, των 5.000 ευρώ δηλαδή, δεν μπορούσε να γίνει» τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη διατηρεί ένα μικρό ξενοδοχείο στο κέντρο της Ρόδου, στο οποίο φιλοξενεί εκπαιδευτικούς και φοιτητές με χαμηλό ενοίκιο. Όταν έλαβε τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος που αδυνατούσε να εξοφλήσει απευθύνθηκε σε αρμοδίους οι οποίοι την παρέπεμψαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την περασμένη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε απεργία πείνας σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει την επιχείρηση και το προσωπικό της, καθώς η ΔΕΗ απειλούσε να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος. Η ίδια δήλωνε ότι βρέθηκε σε αδιέξοδο, καθώς τα χαμηλά ενοίκια που εισπράττει δεν επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

«Εισπράττω 3.000 ευρώ το μήνα και πρέπει να βάζω και από την τσέπη μου για να καλύπτω τις υποχρεώσεις μου. Αν ήταν μικρότερες οι αυξήσεις, να το καταλάβω, να βάλω τις τιμές αυτές στο ποσό του ενοικίου. Αλλά έτσι θα πρέπει να διπλασιάσουμε τις τιμές και να φθάσουμε τα ενοίκια από τα 300 στα 500 και 600 ευρώ τον μήνα. Ποιος μπορεί να πληρώνει τέτοια ποσά;» είχε δηλώσει στο rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις