Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Η ”χρυσή” χρονιά του τουρισμού – Χαμόγελα για την αύξηση 10% του Σεπτέμβρη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αύξηση που φτάνει το 10% καταγράφεται στην τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου στο νησί της Ρόδου, σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που σηματοδοτεί την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου…

που σε γενικές γραμμές εξακολουθεί να εξελίσσεται ιδιαιτέρως ικανοποιητικά. Ήδη, στο νησί έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για να υπάρξει προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, επειδή, όπως τονίζεται, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο γεγονός που αν συμβεί θα επιφέρει σοβαρά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Ο Σεπτέμβριος πράγματι εξελίχθηκε αρκετά ικανοποιητικά από πλευράς αφίξεων, με αποτέλεσμα οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες να καταγράφουν πληρότητες σε ποσοστό από 95% έως 100%. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο η κίνηση σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 9%.

Οι τουρίστες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στη Ρόδο είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης καθώς οι περισσότεροι «έκλεισαν» τις διακοπές τους χωρίς να αγοράσουν πακέτα από προσφορές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εξίσου ικανοποιητικά θα εξελιχθεί και ο Οκτώβριος με δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές έξτρα πτήσεις που προστέθηκαν την τελευταία στιγμή.

Τουλάχιστον για τις δέκα πρώτες μέρες του μήνα, η τουριστική κίνηση θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία η τουριστική περίοδος στη Ρόδο θα τερματιστεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, δηλαδή περίπου δέκα μέρες αργότερα από πέρσι. Σε ότι αφορά τις προβλέψεις για την επόμενη χρονιά, αυτές εδράζονται σε ένα καταρχήν θετικό κλίμα, και υπάρχει μία αισιοδοξία, όμως η χρονιά δεν θα είναι εύκολη λόγω των γνωστών προβλημάτων που χαρακτηρίζουν το τουριστικό μας προϊόν.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε