Site icon NewsIT

Ρόδος: Κηρύχθηκε απαράδεκτη η συζήτηση της πρώτης αγωγής για τον κατηγορούμενο γυναικολόγο

28.06.2022 | 09:15
Ρόδος: Κηρύχθηκε απαράδεκτη η συζήτηση της πρώτης αγωγής για τον κατηγορούμενο γυναικολόγο

O γυναικολόγος κατηγορείται από 21 γυναίκες που εξέτασε. Ο ίδιος αρνείται από την πρώτη στιγμή τα πάντα και η Ρόδος παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης…

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κηρύχθηκε απαράδεκτη, η συζήτηση της αγωγής που άσκησε μια 55χρονη μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών, εις βάρος του γυναικολόγου που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα.

Η 55χρονη ήταν η πρώτη που κατήγγειλε τον γυναικολόγο και εις βάρος της έχει ασκήσει και ο κατηγορούμενος αγωγή. Ο 65χρονος γυναικολόγος έχει παραπεμφθεί ήδη σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η 55χρονη με την αγωγή της διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για βλάβες που υποστηρίζει ότι υπέστη συκοφαντούμενη από ισχυρισμούς του. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου κήρυξε απαράδεκτη την συζήτηση της αγωγής κρίνοντας ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη προδικασία.

Η 55χρονη μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών, έχει υποστηρίξει ότι την 1η Ιουνίου 2020, στις 12.00 το μεσημέρι επισκέφθηκε μαζί με την κόρη της και τον εγγονό της, το νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να προβεί σε γυναικολογική εξέταση, λόγω κάποιων περίεργων εκκρίσεων που είχε. Επισημαίνει ότι είχε υποβληθεί πριν από 5 χρόνια σε αφαίρεση μήτρας και έχει επισκεφθεί γυναικολόγους γιατρούς πολλάκις και γνώριζε λόγω της εμπειρίας της αν κάποια εξέταση από γυναικολόγο είναι η συνήθης ιατρική πρακτική ή υποκρύπτει κάτι άλλο ή παραπέμπει κάπου αλλού.

Η γυναίκα περιγράφει στην έγκλησή της ότι η εξέταση περιέργως έγινε με το χέρι και καθόλου δεν χρησιμοποιήθηκε κολπικός υπέρηχος, πράγμα το οποίο την παραξένεψε αρχικά και του απηύθυνε σχετική ερώτηση. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, περιγράφει ότι η εξέταση τής προκάλεσε δυσφορία αλλά και πόνο και διαμαρτυρήθηκε, ότι εκείνος της ζητούσε να κάνει υπομονή κι ότι ενώ είχε το ένα χέρι του στον κόλπο της άρχισε να θωπεύει και τους μαστούς της με πίεση. Ο γιατρός, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version