Δευτέρα, 29 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ρόδος: Οι διαρρήκτες τα έκαναν θάλασσα – Ο πανικός και το μεγάλο τους λάθος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια απίστευτη ιστορία με δύο διαρρήκτες της… κακιάς συμφοράς, διαδραματίστηκε στο νησί της Ρόδου…

το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα, ένας άντρας που διέμενε σε μονοκατοικία στην ευρύτερη περιοχή της Αφάντου, αναχώρησε από το σπίτι του για να μεταβεί επειγόντως σε οικογενειακή του υποχρέωση. Το σπίτι, φαίνεται ότι είχε μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του. Οι δράστες (εκτιμάται ότι ήταν δύο τουλάχιστον) κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και να το λεηλατήσουν. Το μόνο πολύτιμο όμως που υπήρχε μέσα , ήταν το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, το οποίο περιείχε το ποσό των 950 ευρώ. Χρήματα που προορίζονταν για την δόση του ΕΝΦΙΑ καθώς επίσης και για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων που κατέχει.

Οι διαρρήκτες το εντόπισαν και το κράτησαν αμέσως για να το πάρουν μαζί τους. Επειδή όμως, όπως λέει και η παροιμία, «ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά πού περισσότερο αγαπά τον νοικοκύρη» ο νοικοκύρης επέστρεψε την ώρα που εκείνοι αλώνιζαν ακόμα το σπίτι του! Έντρομοι οι δύο διαρρήκτες, που άκουσαν το αυτοκίνητο να πλησιάζει, εγκατέλειψαν τους χώρους που λεηλατούσαν και έφυγαν τρέχοντας από την πίσω πόρτα παίρνοντας μαζί τους βεβαίως το πορτοφόλι με τα 950 ευρώ.

Η αγωνία τους να μην εντοπιστούν από τον ιδιοκτήτη ήταν τόσο μεγάλη, που πήδηξαν από τοίχο ύψους 3 περίπου μέτρων ενώ στη συνέχεια έμπλεξαν μέσα στις τριανταφυλλιές του κήπου. Σε αυτή την προσπάθεια, τους έπεσε το πορτοφόλι που είχαν αρπάξει νωρίτερα. Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και στη συνέχεια ένα κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου έφθασε στο σημείο για να καταγράψει το τι είχε συμβεί.

Συγγενείς του ιδιοκτήτη του σπιτιού μαζί με τον ίδιο, άρχισαν στην συνέχεια να ψάχνουν μέσα κι έξω από το σπίτι μήπως βρουν κάποια στοιχεία που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό των δραστών. Ίχνη από παπούτσια, ή από ρόδες αυτοκινήτου ή δικύκλου. Τότε η αδελφή του ιδιοκτήτη είδε το πορτοφόλι πεταμένο ανάμεσα στις τριανταφυλιές του κήπου, από το σημείο όπου είχαν διαφύγει οι δράστες!

Όταν το άνοιξαν η έκπληξή τους ήταν ακόμα μεγαλύτερη: Δεν έλλειπε μέσα από αυτό ούτε ένα ευρώ! Υπήχαν ακόμα και τα διαχωριστικά χαρτάκια ανάμεσα στα χαρτονομίσματα που το καθένα από αυτά έγραφε για το που προορίζεται το κάθε ποσό.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε