Site icon NewsIT

Ρόδος: Σε εξέλιξη η διαδικασία σφράγισης του beach bar με τις πλωτές ξαπλώστρες και τους σερβιτόρους – κολυμβητές

07.06.2024 | 09:36
Ρόδος: Σε εξέλιξη η διαδικασία σφράγισης του beach bar με τις πλωτές ξαπλώστρες και τους σερβιτόρους – κολυμβητές

Η Ρόδος στο επίκεντρο για τα όσα συμβαίνουν σε beach bar του νησιού. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η επιχείρηση αποφάσισε να παρανομήσει στο βωμό του κέρδους. Οι διαδικασίες για τη σφράγισή της, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Ρόδος παρακολουθεί όλα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, σε ένα πασίγνωστο beach bar του νησιού. Μια επιχείρηση που αποφάσισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να αγνοήσει τους νόμους, για την προσέλκυση πελατών. Όπως και πέρυσι έβαλε ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα, με τους σερβιτόρους να αναγκάζονται να κολυμπούν για να σερβίρουν τους πελάτες. Όταν το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο πριν από λίγες μέρες, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης δεν έκαναν πίσω. Η σφράγιση του καταστήματος ήταν μονόδρομος.

«Μας θλίβει το γεγονός ότι θα κλείσει μια επιχείρηση αλλά παραβιάζεται η νομοθεσία για κοινοχρησία αιγιαλού, καθώς και πολεοδομικοί και αρχαιολογικοί κανόνες», είπε ο αντιδήμαρχος Ρόδου Κώστας Χαλκιάς, ξεκαθαρίζοντας ότι και σήμερα θα υπάρξει παρέμβαση στο παραλιακό κατάστημα που έβαλε πασσάλους και ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα, όπως άλλωστε είχε κάνει η ίδια επιχείρηση και το καλοκαίρι του 2023.

«Έχει εκδοθεί απόφαση διακοπής λειτουργίας από τη δημοτική επιτροπή κι έχει υπογραφεί απόφαση σφράγισης με υπογραφή του δημάρχου της Ρόδου, ενώ «τρέχει» η προθεσμία να απομακρυνθούν από το κατάστημα ευπαθή προϊόντα», είπε ο κ. Χαλκιάς και τόνισε ότι για τη νέα παρέμβαση συντονίζονται η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών για θέματα δημόσιας περιουσίας Γεωργία Κόλλια, με την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, την αστυνομία και τις δημοτικές αρχές.

Μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών δεν είχε ποτέ προβλήματα, άλλοι προσαρμόζονται με επαναφορά στη νομιμότητα. Αλλά όσοι επιμείνουν, να γνωρίζουν ότι θα πάψουν να λειτουργούν, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Πρωτοκόλλα κατεδάφισης για 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές εντός της θάλασσας, εξέδωσε – μετά από έλεγχο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας- κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου για το συγκεκριμένο κατάστημα και παράλληλα διαπιστώθηκαν παραβάσεις στον αιγιαλό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version