Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ρόδος: Σουηδοί τουρίστες προσπάθησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία σε αστυνομικό τμήμα

Ρόδος: Σουηδοί τουρίστες προσπάθησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία σε αστυνομικό τμήμα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Ρόδος στο επίκεντρο για τα όσα έγιναν σε αστυνομικό τμήμα του νησιού. Δύο Σουηδοί τουρίστες έβαλαν στο στόχαστρο την ελληνική σημαία που υπήρχε και προσπάθησαν να την κατεβάσουν…

Η Ρόδος ήταν το νησί που επέλεξαν να κάνουν διακοπές και αυτό που έμελλε να βρεθούν κρατούμενοι. Ο λόγος για δύο Σουηδούς που αποφάσισαν να αφιερώσουν χρόνο για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που υπήρχε κρεμασμένη έξω από αστυνομικό τμήμα. Στόχος τους όπως φαίνεται ήταν να «διασκεδάσουν» και να εκθέσουν τις ελληνικές αρχές. Δεν τα κατάφεραν. Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν έγκαιρα τα όσα έκαναν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν χθες (20-05-2024) επ’ αυτοφώρω στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού, δύο 19χρονοι Σουηδοί, που αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία έξω από το κτήριο που στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου στο κέντρο της πόλης.

Η πράξη έγινε αντιληπτή έγκαιρα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τους συνέλαβαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Οι δύο νεαροί τουρίστες έκαναν χθες «διακοπές» στο… κρατητήριο της αστυνομίας και το πρωί (21-05-2024) προσήχθησαν ενώπιον της δικαιοσύνης. Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 και 6 μηνών, με τριετή αναστολή.

Οι δύο Σουηδοί, 19 ετών, καταδικάστηκαν με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για προσβολή συμβόλων ιδιαίτερης εθνικής σημασίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις