Δευτέρα, 30 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Ρόδος: Βαριά καμπάνα για τους ”τουρίστες” που έκαναν 22 κλοπές σε ξενοδοχείο – Το κόλπο και η απόφαση!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τους δύο δράστες…

Συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας 24χρονος Σύριος και ένας 35χρονος Γάλλος που κατηγορούνται για την διάπραξη 22 κλοπών και διαρρήξεων σε δωμάτια ξενοδοχείων της Ρόδου, σε χρονικό διάστημα είκοσι ημερών! Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο αλλοδαπούς και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών και φυλάκιση 12 μηνών στον 24χρονο και κάθειρξη 7 ετών και φυλάκιση ενός μηνός στον 35χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για κανέναν από τους δύο. Η υπόθεση διαλευκάνθηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, η οποία και απέδειξε πως οι δύο αλλοδαποί διέπρατταν συστηματικά κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων στο νησί της Ρόδου και εξιχνιάστηκαν συνολικά 22 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια στην Κω.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι δύο αλλοδαποί που διέμεναν στο νησί, δεν δίστασαν να προσποιηθούν τους τουρίστες για να πετύχουν το στόχο τους. Έτσι ενοικίαζαν αυτοκίνητα και με αυτά πήγαιναν στα ξενοδοχεία που είχαν επιλέξει για τη «δουλειά» τους. Εκεί αφού τριγυρνούσαν όσο χρειάζονταν ως παραθεριστές, εντόπιζαν τα δωμάτια από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι τους και αφού τα παραβίαζαν αφαιρούσαν από αυτά μικρά χρηματοκιβώτια ασφάλισης αντικειμένων (safe box), χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την αστυνομία η εγκληματική δραστηριότητα των δύο αλλοδαπών περιλαμβάνει 21 κλοπές που διέπραξαν στη Ρόδο και 1 στην Κω, κατά το τελευταίο εικοσαήμερο, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται στις 60.000 ευρώ. Οι δε περιοχές που δραστηριοποιούνταν στην Ρόδο οι δύο αλλοδαποί ήταν Ιαλυσός, Κολύμπια και Φαληράκι.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε