Δευτέρα, 25 Νοε.
13oC Αθήνα

Σαϊτοπόλεμος: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα στην Καλαμάτα

Σαϊτοπόλεμος: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα στην Καλαμάτα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Στη δημοσιότητα νέο συγκλονιστικό βίντεο με το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Κώστας Θεοδωρακάκης.
Πανικός και ουρλιαχτά τα μοιραία δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή στον καμεραμάν.
Η τελευταία φωτογραφία του άτυχου οπερατέρ πριν την τραγωδία.
Σήμερα το μεσημέρι η δίκη των 7 για τον θάνατο του εικονολήπτη.
Αναδίπλωση του δημάρχου: «αν δεν αλλάξει όλο το πλαίσιο, ο σαϊτοπόλεμος σταματάει».

Στη μία το μεσημέρι δικάζονται οι επτά που κατηγορούνται για τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη που έχασε τη ζωή του την Κυριακή του Πάσχα όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από σαΐτα στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα έρχεται στο φως ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει από άλλη γωνία το τραγικό δυστύχημα

Το νέο βίντεο φέρνει στο φως το messinialive. Όπως αναφέρει, η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο, η Νίκη Θεοδωρακοπούλου παρακολουθούσε μαζί με φίλους και συγγενείς τον Σαϊτοπόλεμο από το μπλακόνι του σπιτιού της, ακριβώς απέναντι από το πάρκινγκ και κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο την τραγική στιγμή όπου η σαΐτα που έφυγε από το έδαφος ανεξέλεγκτη, και χτύπησε στο κεφάλι τον άτυχο 53χρονο…

Στο 0.36 του βίντεο ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές από τους αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος… Μια τρομοκρατημένη γυναίκα φωνάζει «Παναγία μου…». Ακολουθεί πανικός.

Μάλιστα το messinialive δημοσιεύει και την τελευταία φωτογραφία του 53χρονου οπερατέρ λίγο πριν την τραγωδία.

Το μεσημέρι η δίκη των 7

Στη 1 το μεσημέρι δικάζονται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τα 6 μέλη του μπουλουκιού και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, που κόστισε τη ζωή του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού του Αγίου Σίδερη δήλωσε διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του:

«Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο ενός συνανθρώπου μου με αυτό τον τραγικό τρόπο και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Επειδή την ζωή την πέρασα μέσα στα γιαπιά σαν οικοδόμος με σκληρή δουλειά και ιδρώτα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έμαθα να σέβομαι την ζωή και την οικογένεια του κάθε ανθρώπου και με ντομπροσύνη να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.

Ετσι τώρα ως “καπετάνιος” του μπουλουκιού που μετείχε στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».

Νίκας: Αν δεν αλλάξει το πλαίσιο ο σαϊτοπόλεμος σταματάει

Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας επιτέθηκε στα μέσα ότι παρουσίασαν αποσπασματικά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο και εμφανίστηκε ανοιχτός στην κατάργηση του εθίμου.

«Κακοποιήθηκα, έγινα στόχος. Το σύνολο των δηλώσεών μου δεν παρουσιάστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι η πρωταρχική αξία. Μετά το θάνατο του Κώστα, δε μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα και αν δεν αλλάξουν, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα δεχθεί θα συνεχίσει αυτή η ημινόμιμη κατάσταση σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια».

“Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα ανεχτεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση για το διακοσίων ετών έθιμο, που είναι συνδεδεμένο με την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές” δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Παράλληλα σημείωσε ότι “κάποιοι κάνουν τους σημαιοφόρους της ηθικής”, ενώ σημείωσε ότι μέσα σε τόσες δεκαετίες και σύμφωνα με αναφορές και ρεπορτάζ ποτέ δεν έχει συμβεί ένα τόσο τραγικό περιστατικό, όπως ο θάνατος του Κώστα Θεοδωρακάκη, που όλους μας συγκλόνισε. Το θέμα, όμως, είναι σε δικαστική εξέλιξη και σταματάω εδώ και δεν επιχειρηματολογώ περαιτέρω”.

Οσο για την επίμαχη δήλωσή του περί DNA, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, άφησε αιχμές ότι δεν παρουσιάστηκε το σύνολο των λεγομένων του.

Τέλος επεσήμανε ότι “έθιμα σαν αυτό, που χρησιμοποιούνται μπαρούτια και όλα αυτά, προσωπικά δεν μου αρέσουν και σίγουρα έχουν μέσα τους το στοιχείο της επικινδυνότητας. Επικίνδυνα έθιμα όμως γίνονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία”.

Με πληροφορίες από messinialive, elefteriaonline

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις