Τοπικά Νέα

Σάμος: Ένας διαφορετικός κουραμπιές με γέμιση από μπακλαβά

Η Σάμος έχει τα δικά της έθιμα. Οι περίφημοι «κατάδες» είναι κουραμπιέδες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα…

Αν και τα έθιμα στη Σάμο αυτές τις μέρες δεν διαφέρουν από τα έθιμα στην υπόλοιπη Ελλάδα, ωστόσο, πολλά είναι αυτά τα ιδιαίτερα που κρατούν ακόμη οι κάτοικοι, κυρίως στα χωριά.

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι γεμάτες όχι μόνο παραδοσιακά κάλαντα αλλά και υπέροχα γλυκά, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα ελληνικά σπίτια. Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και οι κατάδες είναι τα γιορτινά γλυκά.

Η κα Ευαγγελία λέει στην ΕΡΤ, ότι η γέμιση του γλυκού γίνεται με ό,τι μείνει από τον μπακλαβά, τον οποίο αλέθουν στο μίξερ και το μίγμα το τοποθετούν στο κέντρο του κουραμπιέ.

Το γεύμα των Χριστουγέννων είναι η λεγόμενη «πηχτή», δηλαδή χοιρινό κρέας βρασμένο με λεμόνι.

Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα