Site icon NewsIT

Σάμος: Έπιασαν τον διακινητή του ναυαγίου με τους 26 νεκρούς – Νέες έρευνες για τους αγνοούμενους (Βίντεο)!

29.01.2016 | 13:01
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σοκάρουν οι εικόνες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στη Σάμο - 10 παιδιά ανάμεσα στους 26 νεκρούς που πνίγηκαν αβοήθητοι στο Αιγαίο...

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη χθεσινή βύθιση σκάφους με περίπου 50 μετανάστες και πρόσφυγες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άτομα, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά. Οι έρευνες διεξάγονται από ξηράς και από θαλάσσης. Στο σημείο όπου εκτιμάται ότι βυθίστηκε το μοιραίο σκάφος διεξάγει έρευνες ένα πλωτό του λιμενικού και ιδιωτικό σκάφος.

Όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές της Σάμου, μεταξύ των εννέα διασωθέντων (πέντε άνδρες, δύο γυναίκες και 2 παιδιά) έχει εντοπιστεί ένας άνδρας που φέρεται να είναι ο διακινητής των μεταναστών.Ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Οι σοροί των άτυχων μεταναστών έχουν μεταφερθεί στη Σάμο.

Το ναυάγιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (27.01.2016) όταν ένας άνδρας εντοπίστηκε κοντά στην ακτή. Είπε πως βρισκόταν σε ξύλινη βάρκα που είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία με προορισμό τη Σάμο αλλά σε κάποιο σημείο του ταξιδιού άρχισε να βάζει νεκρά και ημιβυθίστηκε. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση.

Οι εικόνες που ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter η ιταλική ακτοφυλακή είναι ακόμη μια γροθιά στο στομάχι. Δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία. “Μην ανησυχείτε, μείνετε ήρεμοι” φωνάζουν οι Ιταλοί λιμενικοί, που έφτασαν στο σημείο μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών να τους συνδράμουν.

Οι ναυαγοί που εντοπίστηκαν από το ιταλικό λιμενικό είχαν περάσει 24 ώρες πάνω στα συντρίμμια της βάρκας που θα τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ένας άνδρας κρατά στα χέρια το άψυχο, πια, κορμάκι του παιδιού του. Ελπίζει, μάταια, ότι οι διασώστες θα καταφέρουν να το επαναφέρουν στη ζωή. Δεν τα κατάφεραν. Ο ίδιος άνδρας έχασε τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version