Παρασκευή, 27 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Σάμος: Ο ναυαγός του Αιγαίου – Έζησε βλέποντας να χάνονται τα παιδιά του (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από i-samos.gr
ΦΩΤΟ από i-samos.gr

Πρόκειται για τον 27χρονο Imad, ούρδο από την Συρία – Με δάκρυα στα μάτια λέει πως είδε τα παιδιά, την συζυγό, την μητέρα και τον πατέρα του, να χάνονται στα κύματα…

Το ναυάγιο έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες από την Συρία απέπλευσε εκείνο το πρωί από τα τουρκικά παράλια, αλλά ανατράπηκε και οι συνολικά 30 επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα! Οι Τούρκοι ανέφεραν ότι δέχθηκαν κλήση μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και έτσι άρχισαν οι έρευνες. Άμεσα στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υπό δυσχερείς καιρικές συνθήκες, πήραν μέρος δύο πλωτά του λιμενικού της Σάμου και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Ταυτόχρονα απογειώθηκαν ελικόπτερο της Frontex και Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγες ώρες αργότερα οι Τούρκοι αναφέρουν πως 16 πρόσφυγες διασώθηκαν από τουρκική θαλαμηγό κοντά στην οριογραμμή και κατά δήλωσή τους, μαζί τους ταξίδευαν άλλα 14 άτομα. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, το λιμενικό πληροφορείται πως πάνω από 40 μετανάστες έχουν βγει κάτω από εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες στο Aκρωτήρι Πράσσο! Στο σημείο φτάνει πρώτος ένας αστυνομικός που βρίσκει τους πρόσφυγες.

Ενημερώνει τον θάλαμο επιχειρήσεων της αστυνομίας πως περίπου 15 με 17 άτομα κυρίως γυναικόπαιδα βρίσκονται στο ακρωτήρι και θα πρέπει να τους προσεγγίσει σκάφος του λιμενικού ώστε να γίνει ασφαλής περισυλλογή. Ένας από τους πρόσφυγες (40 περιπου ετών) έχει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και η επιχείρηση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη!

Με μεγάλη έκπληξη ο αστυνομικός πληροφορείται πως ένας από τους διασωθέντες ήταν ένας από τους αγνοούμενους του μεσημεριανού ναυαγίου! Πρόκειται για τον 27χρονο IMAD, Kούρδο από την Συρία! Με δάκρυα στα μάτια λέει πως είδε τα παιδιά του, την συζυγό του, την μητέρα του τον πατέρα του, τα αδέλφια του και άλλους του συγγενείς, να χάνονται στα κύματα! Ευτυχώς για εκείνον μια άλλη βάρκα περνούσε από το σημείο του ναυαγίου, τον μάζεψε και έτσι βρέθηκε στο γκρούπ αυτό!

Πηγή: i-samos.gr

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε