Site icon NewsIT

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα τα Χανιά – Γεμίζουν τα μαγαζιά

23.12.2015 | 15:27
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με «οδηγό» την παράδοση και απόλυτα προσαρμοσμένη στο πνεύμα των ημερών, κινείται η αγορά των Χανίων. Πέρα από την αγοραστική κίνηση που είναι αυξημένη, ο εορταστικός διάκοσμος αλλά και οι δεκάδες εκδηλώσεις δίνουν και φέτος τον τόνο της γιορτής.

Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στην πλατεία 1866, που είναι οι κεντρικότερες και εμπορικότερες της πόλης, υπάρχουν περίπτερα κοινωνικών φορέων και οργανώσεων, από τα οποία, εκτός από διάφορα δώρα που μπορούν να προμηθευτούν, οι πολίτες ενημερώνονται για τη δράση τους και συμβάλουν, όσοι επιθυμούν, στην οικονομική ενίσχυσή τους. Και στις δύο πλατείες διοργανώνονται πολιτιστικές δράσεις και δρώμενα, κυρίως παραδοσιακού χαρακτήρα. 

Και στα Χανιά η παραμονή των Χριστουγέννων γιορτάζεται ιδιαίτερα. Από νωρίς αύριο, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, εκτός από τους μικρούς και μεγάλους που θα λένε τα κάλαντα, στους κεντρικούς δρόμους θα βρεθούν οι παραδοσιακοί σύλλογοι, «Ρόδο» και «Γηγενής» για να ψάλουν τα παραδοσιακά κάλαντα. Το σκηνικό στο κέντρο θα πλαισιώσουν, επίσης ψάλλοντας κάλαντα και αποδίδοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την βοήθεια των μουσικών οργάνων τους, και τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Χανίων. Μεταξύ αυτών που θα ακούσουν τα κάλαντα είναι και οι τοπικοί άρχοντες. 

Οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου ανακοίνωσαν σειρά εκδηλώσεων και αύριο, εκτός από κεράσματα που ετοιμάζουν, θα προσφέρουν από τις 11:00 έως τις 15:30 μουσικό πρόγραμμα που επιμελούνται μουσικοί παραγωγοί της πόλης. Παράλληλα, δεκάδες επιχειρήσεις, τηρώντας το έθιμο, ετοιμάζουν τις υπαίθριες ψησταριές τους ενώ πολλές από αυτές, κυρίως στον χώρο του καφέ και της εστίασης, διοργανώνουν πάρτι με προσκεκλημένους καταναλωτές και μη. 

Την «τιμητική» του αναμένεται να έχει και το ενετικό λιμάνι της πόλης, καθώς οι προβλέψεις για τον καιρό θα αποτελέσουν «σύμμαχο» για όσους βρεθούν εκεί και όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version