Ο σεισμός σημειώθηκε ένα λεπτό πριν τις 20.00 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια, νοτιοανατολικά της Αίγινας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο καταγράφηκε 12 χιλιόμετρα από την Αγία Μαρίνα και 42 από την Αθήνα. Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 3,6 Ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα. Η πρώτη μέτρηση είχε δώσει τον σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί…
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 18.38 το απόγευμα και είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα, κάτι που τον έκανε ιδιαίτερα αισθητό όχι μόνο στην Άρτα αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή Χαλκιάδες της Άρτας, 58 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα και 27 από την Πρέβεζα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί πάνω από 40 σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας, προκαλώντας, όπως είναι λογικό, αναστάτωση στους κατοίκους. Οι σεισμικές δονήσεις, έντασης μεταξύ 2,7 και 3,7 βαθμών Ρίχτερ, έγιναν αισθητές και στους δύο νομούς, με επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο, κοντά στο χωριό Πέτρα της Πρέβεζας. Σεισμολόγοι κάνουν λόγο για εξελισσόμενο φαινόμενο, κάτι που εμποδίζει την παρουσίαση ασφαλών συμπερασμάτων για το τι μέλλει γενέσθαι.
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 12:20 στην Πάτρα, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά του Μεσολογγίου. Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μεσολογγίου.