Παρασκευή, 4 Οκτ.
23oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη – Ευθύμιος Λέκκας: Παράλογο, ήταν μεγαλύτερος απ’ ό,τι περιμέναμε

Σεισμός στην Κρήτη – Ευθύμιος Λέκκας: Παράλογο, ήταν μεγαλύτερος απ’ ό,τι περιμέναμε

Ο σεισμός που ταρακούνησε το πρωί της Δευτέρας (27.09.2021) την Κρήτη και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ ήταν μεγαλύτερος από εκείνον που περίμεναν οι σεισμολόγοι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

«Έχουμε να κάνουμε με κάτι παράλογο, έχουμε μεγαλύτερο σεισμό από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 λίγη ώρα αφού ο Εγκέλαδος αναστάτωσε την Κρήτη.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ συμβούλεψε τους πολίτες να «παραμείνουν έξω, κυρίως από τα παλιά σπίτια» και «τα σχολεία να διακόψουν τα μαθήματά τους, τουλάχιστον για σήμερα», κάτι που έχει ήδη γίνει.

Ο Ευθύμιος Λέκκας μίλητας για «πολύ μεγάλη σεισμική δόνηση» και είπε πως «τα ξενοδοχεία έκαναν τις διαδικασίες εκκένωσης», εκτιμώντας ότι «όλα θα πάνε καλά».

  

Το επίκεντρο  του σεισμού ήταν στο Αρκαλοχώρι και είχε μικρό εστιακό βάθος, ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Σημαντική μετασεισμική ακολουθία

«Κεραυνό εν αιθρία» και «αναπάντεχο» χαρακτήρισε το σεισμό στο Αρκαλοχώρι ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, μιλώντας και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ήταν ένας σεισμός που δεν περιμέναμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ευθύμιος Λέκκας σε ερώτηση, αν θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη δόνηση, απάντησε «τι να πει κανείς μετά από αυτό», για να συμπληρώσει: «Για την ώρα έχουμε μια σημαντική μετασεισμική ακολουθία η μεγαλύτερη δόνηση από τις οποίες ήταν 4,5 ρίχτερ στις 09:37 και ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός αποφεύγοντας τα παλιά κτίρια».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις