Η εξέγερση ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ζητήθηκε η συνδρομή των ΜΑΤ, με το θερμόμετρο της έντασης στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών να χτυπάει κόκκινο…
Μια νύχτα γεμάτη ένταση στις φυλακές Νιγρίτας στις Σέρρες, με δεκάδες κρατούμενους να κάνουν εξέγερση και να βγαίνουν από τα κελιά τους. Κάποιοι έβαλαν φωτιά σε παπλώματα και άλλοι κινήθηκαν στους διαδρόμους, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μην μπορούν να επαναφέρουν την τάξη. Τα πνεύματα ηρέμησαν, όταν έφτασαν στο σημείο άντρες των ΜΑΤ. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός από τα όσα έγιναν στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης 1η Φεβρουαρίου, στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας στις Σέρρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα 60 κρατούμενοι δεν δέχονταν να μπουν στα κελιά τους, ενώ κάποιοι από αυτούς έβαλαν φωτιά στα παπλώματα τους.
Ακολούθησε επέμβαση της ειδικής εξωτερικής φρουράς των φυλακών με τη συνδρομή από δύο διμοιρίες ΜΑΤ από Σέρρες και Θεσσαλονίκη.
Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Περίπου στις 04:00 έληξε η εξέγερση χωρίς κάποιον τραυματισμό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όλα αυτά στον απόηχο της καταδίκης πρώην διευθυντή των συγκεκριμένων φυλακών, επειδή έπεισε κρατούμενο να τοποθετήσει «κοριό» σε τηλεφωνικές συσκευές του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας Σερρών για να παρακολουθεί τις συνομιλίες των συναδέλφων του.
Η πράξη τελέστηκε το 2017 όταν ο κατηγορούμενος σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος κράτησης. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο – με αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου – για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας (κατά συρροή). Πρωτόδικα το Πλημμελειοδικείο Σερρών τον είχε τιμωρήσει με φυλάκιση 25 μηνών, με αναστολή.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος – που υπηρετεί σήμερα σε άλλη φυλακή της Βόρειας Ελλάδας – αρνήθηκε την πράξη, κάνοντας λόγο για «σκευωρία», ενώ απέδωσε τις εις βάρος του καταγγελίες σε πειθαρχικές έρευνες που διενεργούνταν τότε εις βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων – συναδέλφων του.